Kultúra 2017. október 14. 07:30

Bemutatták Lezsák Sándor új könyvét

Képgaléria
Bemutatták Lezsák Sándor új könyvét
Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola kuratóriumának elnöke országépítő munkája mellett mindig tudott időt szakítani irodalmi munkásságára is. Legújabb könyvét az Atilla fia, Csaba királyfi című művet idén nyáron a Szent István Könyvhéten mutatták be először. Október 12-én a kiskunfélegyházi irodalomkedvelők is megismerkedhettek ezzel a kötettel, amelynek történetéről, cselekményéről és megalkotásáról személyesen az író beszélt a közönségnek. A Hattyúházban megrendezett író-olvasó találkozón dr. Rosta Szabolcs, a Kecskeméti Katona József Múzeum igazgatója beszélgetett a szerzővel.

A 12 jelenésből álló színpadi mű kéziratát Lezsák Sándor 2016. december végén kezdte meg és január 22-én be is fejezte, így alig egy hónap leforgása alatt írta meg a művet. Az író elmondta, hogy az elmúlt évtizedek során több ezer jegyzetet gyűjtött össze Csaba királyfiról, a gondolataiban pedig már készen volt ez a színmű.

– Író vagyok, és én így próbálok egy olyan mítoszt megerősíteni, ami bennünk él – hangsúlyozta Lezsák Sándor. A műben végigvonul a magyarság megmaradásába vetett hit és a hazaszeretet fennkölt érzése, s a kötet olvasása során talán még korunk aktuális problémái is felsejlenek benne.

Fotó: H. S. 

Kövessen minket a Facebookon is!