Sport 2017. október 13. 16:30

Futsal utánpótlás régiós központtá vált Kiskunfélegyháza

Futsal utánpótlás régiós központtá vált Kiskunfélegyháza
Kiskunfélegyházán és a kistérségében élő fiatal tehetséges leány labdarúgók, futsalosok számára hosszú távon is fejlődési lehetőséget biztosít az Astra HFC női labdarúgó klub. Az utánpótlás felkarolásával régióközpontokat hozott létre az Astra, amelyek egyike Kiskunfélegyházán működik. Az egyesület célja az utánpótlásbázis kibővítése helybeli fiatal tehetséges lányok bevonásával, akiknek 7 éves kortól egészen a felnőtt csapatig játéklehetőséget nyújtanak. A legkisebb korcsoportok (U7, U9) kialakítása a helyi iskolákkal, intézmények bevonásával, segítségével valósul meg. Több intézményben elindult a Bozsik-program, amelynek keretében megismerik a lányok a labdarúgás alapjait.

A Bozsik-program az elmúlt évek során egyre sikeresebbé vált Kiskunfélegyházán, Sieber Rita szervező több helyi óvodát és iskolát bevont a programban egyre nagyobb létszámban népszerűsítve a labdajátékokat.

- A Bozsik-program során lehetőségünk nyílik a lányok megszólítására, a legtehetségesebbeket 11-13 éves kortól érdemes külön választani a fiúktól az eltérő fizikális fejlődések miatt. Lánycsapatba igazoláshoz az Astra HFC lehetőséget biztosít, nemcsak a kiskunfélegyházi, hanem a környékbeli fiataloknak is.

A korosztályos csapatok megszervezése mellett az Astra HFC a továbbtanulást, a gimnáziumi és a kollégiumi elhelyezést is segíti. 15 éves kortól a legtehetségesebb lányok a fővárosban folytathatják tanulmányaikat, futsalos pályafutásukat.

A labdarúgás alapjait 7 éves kortól az Astra igazolt játékosaiként sajátíthatják el a lányok, a korosztályos futsal bajnokságban 12-13 éves kortól vehetnek részt. A női futsal NB I-ben szereplő U15-ös együttest félegyházi edzők és játékosok alkotják. Az Astra korosztályos edzője, Sieber Rita hozzátette, tovább szeretnék bővíteni a félegyházi bázist, amihez a félegyházi, illetve a környékbeli fiatalok jelentkezését várják.

G. Z. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!