Helyi hírek 2017. október 16. 10:00

Az első Örökös Boldog Iskola kiskunfélegyházi középiskola lett

Képgaléria
Az első Örökös Boldog Iskola kiskunfélegyházi középiskola lett
Talán már nem először hallhatjuk ezt az elnevezést itt Kiskunfélegyházán, hogy „Boldog Iskola”. Sokan azonban nem tudják, mit is jelent ez a cím, miért is lehet „boldog” egy iskola. A címre azok az iskolák pályázhatnak, akik beiktatják a pedagógiai programjukba a Boldogságórákat, legalább egy tanulói csoporttal.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány nagy küldetése már 2014 óta, hogy Boldogságóra Programjával minél több iskolában, és most már minél több óvodában is tanulhassák a gyerekek a pozitív pszichológiára épülő boldogságfokozó gyakorlatokat.  A program fővédnöke prof. dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervizor, a pszichológiatudomány kandidátusa, aki társszerzőként is közreműködött az újabb kiadásban megjelent Boldogságóra könyveknek és munkafüzeteteknek.

Jelenleg az országban 350 Boldog Iskola működik, és hazánkon kívül idén szeptembertől további 6 ország iskolái Szlovákia, Románia, Ukrajna, Szerbia, Horvátország, Ausztria is becsatlakoztak a magyar szakemberek által megalkotott személyiségfejlesztő gyerek programba, mely összesen 100.000 gyermeket érint.

A Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma már a tavalyi évadban elnyerte a Boldog Iskola címet. A 2017-2018-as tanévben pedig sikeresen pályázták meg, elsőként az Örökös Boldog Iskola kitüntető titulust. Jelenleg az iskolában már 8  csoportban végzik a 10 hónap, különböző témáira épülő feladatokat a kamasz fiatalok.

A csoportok koordinátora Juhászné Keserű Csilla Klára az előző évadban is lelkesen végezte az ezzel járó plusz feladatokat, hiszen a boldogságórák látványos eredménye már kimutatható  eredménnyel jár.    A program célja, hogy a diákok tudatosan tudják alkalmazni az életük bármely területén a tanultakat. Ismerjék meg önmagukat, a bennük rejlő tehetséget, és a lehető legjobbat hozzák ki a problémás helyzetekből, melyek nap mint nap adódnak az életükben. Városunkban már több iskolában tartanak Boldogságórát, három intézmény szintén átvehette október 5-én, az ünnepélyes keretek között megrendezett, budapesti címátadó ünnepségen és szakmai napon a „Boldog Iskola” címet.

  • Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán Utcai Tagintézménye
  • Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola
  • Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola


Kiskunfélegyházán így már három általános iskolában és egy középiskolában ismerkedhetnek a tanulók a boldogságóra pozitív hozadékaival.

Az alapítvány egyik támogatója a kiskunfélegyházi Dél-100 Kft, akiknek köszönhető, hogy a boldogságóra könyvek - melyek a szakmai segédanyagokat tartalmazzák - eljuthatnak az iskolákba a pedagógusok részére.

Nagyon fontos, hogy minél korábban megismerkedjenek a gyerekek a Boldogságóra gyakorlataival, ezért reméljük, hogy hamarosan már Boldog Óvodák is lesznek városunkban.

Grófné Czere Anikó Boldogságóra koordinátor
​​​​​​​

 

Kövessen minket a Facebookon is!