Helyi hírek 2017. október 18. 13:30

Körkérdés: Ügyel-e egészségére?

Képgaléria
Körkérdés: Ügyel-e egészségére?
Korosztálytól függetlenül fontos egészségünk megőrzése, a test és a lélek karbantartása, gondozása. Egy kis odafigyeléssel hosszú távon megóvhatjuk fittségünket, egészséges életmóddal növelhetjük életminőségünket. Körkérdésünkben arra kerestük a választ, hogy mit tesznek a félegyháziak a hosszú, teljes életért.

Kolompár Ferenc (38)

Próbálok odafigyelni az egészségemre, vitaminokat, fehérjét és gyümölcssalátát fogyasztok, emellett sok folyadékot, ásványvizet iszok. Rendszeresen sportolok, heti három alkalommal futok, vagy edzőterembe járok. A mozgás szükséges az egészség megőrzéséhez. Az ember életében az egészség a legfontosabb, azt nem lehet megvenni a boltban pénzért, úgy tudjuk megőrizni, ha vigyázunk rá.

 

Lőrincz Tibor (69)

Szeptembertől márciusig rendszeresen szedek C vitamint, emellett aktívan kerékpározok és kisebb fizikai munkákat végzek. Próbálok változatosan étkezni, egészségesen élni, az aktív pihenésben hiszek. Fiatal koromban a nálam idősebbek mondták, hogy az egészségünk a legfontosabb kincs, ezt manapság már én is így látom. Mindenkinek azt tanácsolom, hogy tudatosan éljen, vigyázzon magára és környezetére.

 

Tóth Imréné (85)

A hideg idő beköszöntével fokozatosan figyelek egészségemre, természetes eredetű vitaminokat, gyümölcsöket eszek, a szőlőt nagyon szeretem. Egészséges ételeket főzök és a gyógyszereimet is rendszeresen beveszem. Almát, szőlőt, retket ismerőseimtől kapok, sok bennük a vitamin. Emellett egy kis testmozgás, séta is hasznos, napsütéses időben pedig kiülök a park padjára.


G. Z. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!