Helyi hírek 2017. október 20. 09:30

Gombnyomásra jön a segítség

Képgaléria
Gombnyomásra jön a segítség
Szeptember végén látott napvilágot az országos sajtóban a hír egy Petőfiszálláson elfogott férfi ügyében, aki betört egy 83 éves asszonyhoz rablási szándékkal. A megtámadott idős nő leleményességének köszönhetően a rendőrség elkapta a tettest. Később kiderült, hogy egy hét évvel ezelőtti gyilkosság elkövetőjét találták meg.

Az eset arra ösztönözte Petőfiszállás önkormányzatát, hogy közbiztonsági óvintézkedéseket vezessen be a településen, különös tekintettel a tanyán élő idős emberekre. Épp ezért, a megyében egyedüli módon jelzőrendszert építenek ki, amelynek első készülékeit adják át október 26-án, csütörtökön 14 órakor Petőfiszállás Szociális Szolgáltatóházában. Két idős tanyasi lakosnak Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke adja át a jelzőkészüléket.


A jelzőrendszerről:

Az egyedül élő idősek számára olyan megoldást kerestek, amellyel gyorsan, közvetlenül és biztonságosan tudnak segítséget kérni baj esetén. Az erre jogosult tanyasiakat olyan mobiltelefonokkal látják el, amelyek hátulján egy vészhívó található. Megnyomásával a készülék automatikusan végigtárcsázza a vészhívás esetére megadott telefonszámokat, aki lehet a legközelebbi hozzátartozó, szomszéd is, de egyikük mindenképpen  a petőfiszállási szociális intézmény munkatársa. Első körben harminc készüléket osztanak ki ingyenesen az idősek számára, akiket megtanítanak azok használatára. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!