Helyi hírek 2017. október 24. 11:00

Hibás volt a fiákeres bácsi számlaszáma

Képgaléria
Hibás volt a fiákeres bácsi számlaszáma
Nemrégiben írtunk arról, hogy segítséget kér leégett háza felújításához a félegyházi gyerekek és felnőttek kedvelt fiákerese. Luczás Sándor és családja otthona augusztus 20-án lobbant lángra, és mi a Félegyházi Közlönyben, annak online felületén és a facebookon is közzétettük azt a számlaszámot, ahová a segítő szándékú emberek adományát várja a szerencsétlenül járt család. Csakhogy a számlaszám hibás volt. Aki támogatni szeretné a Luczás családot, kérjük, hogy itt látható számlaszámra fizesse be a nekik szánt összeget!

Mint arról már több ízben írtunk, Luczás Sándor augusztus 20-án is útnak indult, hogy pónifogatával városnéző körúttal örvendeztesse meg az érdeklődőket. A fiáker útja azonban megszakadt, amikor hajtóját arról értesítették, hogy lakóháza ég. Mire hazaért, a tűzoltók már oltották a tüzet, de hamar kiderült, hogy hatalmas kár keletkezett. Sérült a tetőszerkezet, a szobák, a fürdőszoba, a gang kiégett, megsemmisültek a bútorok, háztartási eszközök. A leégett házban Luczás Sándor feleségével, Katalin lányával és unokájával, Tamarával élt együtt. Otthonuk újjáépítéséhez nincs elegendő önerő, ezért segítséget kérnek a félegyháziaktól és minden segítőkész embertől.

A tűzeset után az önkormányzat gyors segítséget nyújtott, biztosítottak egy önkormányzati lakást október végéig, és 600 ezer forint rendkívüli segélyt. A segítséget hálával fogadták, és megnyugtató volt az is, hogy fedél került a fejük fölé.

További támogatást is kaptak, például egy ács vállalkozótól, aki a tető javításában segített. Az ablakok zömét is rendbe tették már. Ígéretet kaptak arra is, hogy a Kossuth Lajos Szakiskola diákjainak szaktudására számíthatnak a festésben, vakolásban és villanyszerelésben.

Mindez azonban még mindig kevés ahhoz, hogy a család visszaköltözhessen otthonába. Önerőből nem tudják megoldani a felújítást, szükségük lenne festékre, taposócsempére, megsemmisült háztartási eszközeik pótlására.

A család azzal a kéréssel fordul a segíteni szándékozókhoz, hogy gondjaik megoldásához nyújtsanak támogatást, amelyet a Luczás Sándor, Fókusz Takarék 51700090-10020607 számlaszámára utalhatnak, vagy fizetnek be. Telefonos egyeztetési lehetőség a családdal: a 06/20/29-67-113-as telefonszámon.
 

Kövessen minket a Facebookon is!