Helyi hírek 2017. október 25. 15:30

Megalakult a KÖSZI klub

Megalakult a KÖSZI klub
A Kiskunfélegyházi Önkéntes Szervező Ifjúság klub célja egy olyan folyamat elindítása, amely egyénileg és közösségi szinten is növelheti a város fiatal lakosságának megtartó erejét. A klub vezetője Cserkó Fanni, frissen végzett ifjúságsegítő. Tanulmányai befejeztével visszatért Kiskunfélegyházára és vizsgálni kezdte a lakóhelyén élő diákok, kortársai véleményét a városról. A többségnek az volt a véleménye, hogy fiatalként jóval vonzóbbnak talál más, nagyobb városokat.

A vizsgált 15-28 éves korosztály több, az ő igényeinek is megfelelő programot szeretne a jövőben Félegyházán. A kutatásból kiderült, hogy megfelelő programok nélkül nem alakulnak ki erős ifjúsági közösségek és csökken a város fiatalságmegtartó ereje, éppen ezért a szervezésben is aktívan kivennék részüket.

A KÖSZI klub a Rocktárban indul útjára a 12 félegyházi fiatal szervezésében megvalósuló Lesz Densz Parti-n november 3-án. Az eseményen bemutatkozik a KÖSZI és színvonalas szórakozás közepette folytatódik az ismerkedés és a konzultáció a helyi fiatalokkal az igényeik, problémáik, kéréseik széleskörű felmérésére.

Cserkó Fanni ifjúságsegítő
Kiskunfélegyházi Önkéntes Szervező Ifjúság

 

Kövessen minket a Facebookon is!