Helyi hírek 2017. október 25. 18:00

Kiskunfélegyházi az Év Polgárőr Egyesülete

Kiskunfélegyházi az Év Polgárőr Egyesülete
Az Év Polgárőr Egyesülete címmel ismerték el a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület több mint két évtizedes munkáját. Pintér Sándor belügyminiszter kitüntetését, a plakettet és az emléklapot október 19-én vette át Marczényi Csaba a félegyházi polgárőrök elnöke Túrós Andrástól, az Országos Polgárőr Szövetség elnökétől a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet színháztermében.

– A 26 éves polgárőrmozgalom bebizonyította, hogy helytállással, szorgalommal, önkéntes munkával jobbá, biztonságosabbá tehetjük országunkat. A rendvédelmi szervekkel kiválóan együttműködő, a modern kor kihívásainak megfelelni tudó polgárőrség a közbiztonság egyik meghatározó erejévé vált. Ez az önök munkájának eredménye. Köszönet a sok milliónyi óráért, amit önkéntesen a közösség szolgálatában töltöttek – mondta ünnepi beszédében  dr. Simon Miklós, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának alelnöke.

A köszöntők után adták át a kitüntető címeket. A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület elnökét, Marczényi Csabát az Év Polgárőr Egyesülete címmel járó oklevél és plakett átvételére szólították.

A kitüntető cím elnyerése apropóján az egyesület elnöke elmondta: – Példaértékű, hogy városunk polgárőrsége gyümölcsöző kapcsolatot tart fenn a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitánysággal. Együttműködünk az önkormányzattal, a civil szervezetekkel, a katasztrófavédelemmel, a postával és a Máltai Szeretetszolgálattal egyaránt. Rendszeres járőrözést végzünk a közbiztonság védelme érdekében. Biztosítjuk a városi kulturális és sportrendezvényeket, de segítséget nyújtottunk a határ mentén szolgálatot teljesítő polgárőr társainknak is. Halottak napjához közeledve október 31-étől november 2-áig az Alsó- és Felsőtemetőt éjjel-nappal őrizzük. Az év végén idén is megszervezzük a külterületi fenyőfa őrző-védő szolgálatunkat.

A 22 év történéseinek és az évről-évre egyre magasabb színvonalú munkánknak köszönhető ez az elismerés, amely nemcsak engem, hanem minden polgárőrt büszkeséggel tölt el. Külön öröm mindannyiunk számára, hogy ezzel az elismerő kitüntetéssel egyúttal öregbíthetjük városunk hírnevét is – zárta gondolatait Marczényi Csaba.

s. r.



 

Kövessen minket a Facebookon is!