Kultúra 2014. június 29. 14:30 Forrás: hajdupress.hu

Hatalmas sikerrel zárultak a Hortobágyi Lovasnapok

A június 18-tól, szerdától induló kurzusok során több tucat érdeklődő hallgathatott szeminárium jellegű előadásokat az ország kiváló lovas szakembereitől, a hétvégére pedig már több száz ló és lovasa foglalta el szállását a Mátai Ménes területén kialakított lovasfaluban. A találkozóra, valamint a különböző bemutatókra, versenyekre érkező lovak száma meghaladta a 450-et, így az ország legnagyobb lólétszámú rendezvénye zajlott le a ménes területén.

A látogatókat tekintve ugyancsak nagy érdeklődést váltott ki a Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapok, a szombati és vasárnapi (június 21-22.) napra érkezők száma ugyanis megközelítette a 20 ezret. A hétvége fénypontjaként került sor a szombati napon a Seregszemlére több száz lovas részvételével, melyet a Szent Korona vezetett fel Debrecen város ötösfogatán.

Az ünnepség során köszöntőt mondott Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, majd átvette a rendezvényre 700 kilométert lovagoló székely lovasok zászlóját. A vendégek a két nap alatt több tucatnyi programot tekinthettek meg, az országban egyedülálló szimultán fogatversenytől a hortobágyi csikósok bemutatóján át egészen a reneszánsz lovagi tornáig. A lovas bemutatók mellett gazdag kézművesvásár, gyermekjátszók, vagy a Magyar Bajusz Társaság által szervezett bajuszmustra vonzotta a látogatókat.

Kövessen minket a Facebookon is!