Helyi hírek 2017. október 26. 17:30

A 90 éves Rozika néni bringával jár bevásárolni

Képgaléria
A 90 éves Rozika néni bringával jár bevásárolni
– Nagyon örülök a köszöntésnek. Tudják, viszonylag ritkán jön látogatóm, most ezzel elbüszkélkedhetek az ismerőseimnek – mondta István Mihályné, aki október 26-án, 90. születésnapján fogadta a város köszöntését Kossuth utcai otthonában. A szépkorú, jó kedélyű hölgynek Balla László alpolgármester adta át az oklevelet és a virágcsokrot.

Rozika néni elmondta, hogy minden nap korán kel, rendet tesz a lakásban, főz magára és kerékpárjával jár a piacra bevásárolni. Szobája falát és bútorait a maga készítette gobleinek és varrottasok díszítik. Minden nap találkozik és beszélget lépcsőházi ismerőseivel, és egy-egy rövid sétára is időt fordít, mielőtt leül a televízió elé.

István Mihályné Rozika néni 1927-ben született Öcsödön, egy nyolc gyermekes család negyedik gyermekeként. Szülei otthoni gazdálkodásból tartották el a népes családot. Édesapja az öcsödi községházán teljesített szolgálatot, édesanyja pedig a nyolc gyermek ellátásáról és a háztartás vezetéséről gondoskodott.

Rozika néni a 6 elemi elvégzése után egy tanító házaspárhoz került, mint házvezetőnő, majd húszéves korában a munka Kiskunfélegyházára szólította, ahol még két elemi elvégzése mellett házvezetőnői, illetve gyermeknevelői teendőket látott el egy orvos családnál. Később munkájának jelentős részét az akkori Vegyipari Gépgyárban végezte, ahol darukezelőként főállásban 38 évet dolgozott.

Nyugdíjazását követően visszavárták, így még 2 évet töltött munkában. Végül 40 év munkaviszony után döntött úgy, hogy megpihen és élvezi a nyugdíjas éveit. A Vegyipari Gépgyárban ismerte meg leendő férjét is, akivel családot alapított, és a házasságból egy fiúgyermek született. Sajnos már a férje és gyermeke sem lehetett jelen a születésnapi köszöntőn, mert elhunytak. 8 testvére közül is már csak hárman élnek, akik közül sajnos egy sem lakik Kiskunfélegyházán. A magány mégsem látszik Rozika nénin.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!