Helyi hírek 2017. október 29. 07:30

Tanácsok a temetői látogatásokhoz

Tanácsok a temetői látogatásokhoz
Közeleg a mindenszentek és a halottak napja, ezért várhatóan megnő a temető környékének gyalogos és jármű forgalma, ilyenkor a szokásosnál többen ellátogatnak hozzátartozóik sírjához. A temetőben és környékén a rend és a biztonság fenntartása mellett különböző, az ünnep nyugalmát veszélyeztető jogsértések - például sírrongálás, viráglopás - megelőzése lesz a civil és egyenruhás rendőrök kiemelt feladata, de emellett a megnövekedett forgalom kezelésére és a balesetveszély csökkentésére is nagy figyelmet fordítanunk majd. Annak érdekében, hogy ne váljon áldozattá, fogadja meg a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsait.

- Az értékeit ruházatában, táskája belső zsebeiben, lehetőség szerint szorosan testközelben tartsa, vagy akár több helyen tárolja, és kerülje el, hogy őrizetlen maradjon.

- Amennyiben gépjárművel közelíti meg a temetőt, ne hagyjon értékeket a gépjármű utasterében! Az üléseken hátrahagyott tárgy felkelti a tolvaj figyelmét. Az elkövetőkre jellemző, hogy a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot vagy feltörni a zárat.

- A jármű ajtaját, valamint ablakait mindig zárja le miután távozott. Az indítókulcsot, a gépkocsi iratait tartsa magánál, biztonságos helyen, ne tudjanak illetéktelenek hozzáférni.

- Lehetőség szerint kijelölt parkolóban vagy jól megvilágított, forgalmas helyen hagyja autóját.

- Soha ne hagyja őrizetlenül táskáját miközben a sírt rendezi. Alkalom szüli a tolvajt! Tegyen feljelentést, ha meglopták! Amennyiben időben észleli a lopást, kérje a közelben álló személyek vagy a járművezető segítségét. Ne szálljon szembe a tolvajjal!

Kövessen minket a Facebookon is!