Kultúra 2014. június 30. 17:00

Megválasztották a „Meggykirálynőt”

Képgaléria
Megválasztották a „Meggykirálynőt”
Számtalan program és kiváló időjárás fogadta június 27-én és 28-án a Méz és Meggyfesztiválra kilátogatókat Szankon a Bányászparkban. Az érdeklődés a település határain átnyúlva Félegyházán is nagy volt, a fesztiválra ugyanis rengeteg itteni lakos ellátogatott. A hagyományos rekordkísérlet ezúttal sem maradt el, most többek között a világ legnagyobb mézzel-meggyel töltött lángosa készült el. Emellett mint minden évben a Meggykirálynőt is megválasztották. A korona ezúttal Lajter Elvíra fejére került.

A színpad előtt, csakúgy mint az árusok körül szinte egész nap hömpölygött a tömeg. A kézműves termékek mellett slágernek számított a kürtöskalács, valamint sokan gyűltek össze a szomjoltó helyeken is, ahol a foci VB kapcsán jelentős szurkolócsoportok alakultak ki.

 

A színpadon a fellépők egymást követve egyre nagyobb nézősereget gyűjtöttek maguk köré.

 

18 óra után a nap egyik fénypontjaként a világ legnagyobb mézzel-meggyel töltött lángosának elkészítését tekinthették meg az érdeklődők. Az egyben kisütött, 440 cm hosszú és 9 cm átlagszélességű lángost a jelenlévők jelképes összeget fizetve fogyaszthatták el. Az összegyűlt pénzt a szanki önkormányzat légzésjavító sóbarlang gyermekjátékainak beszerzésére fordítja.

A lángoshoz egyebek mellett 40 liter olajat, 40 kiló lisztet, 82 deka élesztőt és 2 kiló magozott meggyel töltött lángos tésztát használtak fel.

 

A program este a Meggykirálynő megválasztásával folytatódott.

Tavaly Tímár Zsanett győzött. A 17 éves félegyházi lány nemrég a Miss World Hungary 2014 legszebb 20 jelöltje közé is bejutott, így valószínűleg részt vehet a nyáron megrendezett döntőn.

 

A Meggykirálynő jelölteket regionális szinten választották ki. A lányok ezt követően felkészítő táboron vettek részt.

A döntőben elsőként utcai viseletben, majd bikiniben és koktélruhában vonultak végig a színpadon.

Ezt követően a zsűrin kezébe került a döntés...

 

A királynői koronát végül a 19 éves harkakötönyi Lajter Elvíra nyerte el.

Első udvarhölgye a 18 éves bugaci középiskolás Pálfy Fanni lett.

A második udvarhölgyének a 17 éves szolnoki középiskolás Juhász Enikőt választották meg.

A közönségdíjat a 15 éves karcagi Farkas Tiffani kapta meg.

Szank háziasszonya a 17 éves Rávai Enikő lett.

 

G .Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!