Helyi hírek 2014. június 29. 18:06

A központi háziorvosi ügyeletet a korábbi szolgáltató látja el

Képgaléria
A központi háziorvosi ügyeletet a korábbi szolgáltató látja el
Továbbra is az Emergency Service Kft. látja el a központi háziorvosi ügyeletet Kiskunfélegyházán. A Kossuth utcán, a volt kommendáns hivatal épületében kialakított rendelőben a város lakóin kívül Gátér, Bugac, Bugacpusztaháza, Pálmonostora, Petőfiszállás és Kunszállás polgárait fogadják. A közbeszerzési pályázat lezárását követően az öt évre szóló szerződést Kapus Krisztián polgármester és a szolgáltató szervezet ügyvezető igazgatója, Rédei József írta alá június 25-én.

A szerződés aláírását követően Rédei József elmondta: kétségtelen, hogy orvosi szempontok szerint az ügyelet ideális helyszíne a kórház. Ott azonban nem tudtak megfelelő körülményeket biztosítani a működéshez. Itt méltó körülmények között tudják fogadni a betegeket, és az orvosok számára is biztosított minden a színvonalas, kulturált ellátáshoz. A rendelés helyszíne mindenki számára könnyen elérhető. Előnyt jelent a mentőszolgálat szomszédsága, hiszen súlyos esetekben a leggyorsabban lehet a megfelelő ellátást biztosító kórházba szállítani a betegeket.

Az új szerződés szerint a háziorvosi ügyelet működtetése közel 10 millió forinttal kerül kevesebbe az érintett települések önkormányzatainak. Ez annak köszönhető, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően optimalizálták a létszámot. Ennek köszönhetően csökkent a létszám, de abban minden ellátott biztos lehet, hogy bármilyen problémával jelentkezik az ügyeleten, szakszerű ellátásban részesül – tette hozzá Rédei József.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!