Helyi hírek 2017. november 18. 12:00

Nyugdíjasok a nyugdíjasoknak a biztonságról - videóval

Képgaléria
A Nyugdíjas akták című bűnügyi komédiát október 30-án ismét bemutatták a művelődési központban. Nem véletlenül, hiszen az elmúlt időszakban Tóth Tamás darabját a térségben már sok településen játszotta el a nyugdíjasokból szerveződött színtársulat dr. Horváth-Rekedt Gréta rendőr főhadnagy rendezésében. Az előadás előtt Csányi József polgármester és dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke köszöntötte az előadókat és a közönséget. Közreműködött a Kunplast Szupernagyik csoportja és a Félegyházi Citerazenekar.

– Egy ilyen rendezvény nagyon értékes a város számára azért, mert sok veszély fenyegeti a nyugdíjasokat, az idős társadalmat, és ezekre fel kell hívni a figyelmet. Ez a kiváló előadás játékos, humoros formában tájékoztat mindenkit arról, mit kell tennünk ahhoz, hogy ne váljunk rossz szándékú emberek áldozataivá – mondta köszöntőjében Csányi József.

Dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke így fogalmazott: Örömmel látom, hogy egy olyan produkció megvalósítását támogattuk, amelynek haszna van. Közérthető módon, ráadásul humorosan hívja fel az idős emberek figyelmét arra, hogy nem szabad bűnözők, gonosztevők áldozatává válni. Minden kapcsolatteremtésben szükség van egy egészséges bizalmatlanságra is.

Dr. Horváth-Rekedt Gréta, a darab rendezője elmondta, hogy a lelkes nyugdíjas csapat folytatni akarja munkáját. Számukra a próbák és előadások a „misszión” kívül kikapcsolódást, örömöt is jelentenek. A munka nem áll meg, ugyanis több felkérést is kaptak a darab bemutatására.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!