Kultúra 2017. november 1. 09:30

Könyvtársarok - Őszi ajánló

Könyvtársarok - Őszi ajánló
Nyáron a lehető legtöbb időt a szabadban töltjük. Családdal, barátokkal kirándulunk a hegyekbe vagy csobbanunk a hűs habokba. Ősszel az esték egyre hosszabbak lesznek, az idő hűvösödik, mi pedig kezdünk készülni a télre, bekuckózunk a jó meleg lakásba. Ehhez ajánljuk a városi könyvtár néhány érdekes, frissen vásárolt olvasnivalóját.

A bilincs a szabadság legyen címmel jelent meg Mészöly Miklós író és felesége, a pszichológus, író Polcz Alaine több mint 700 darabból összeállított levelezése, melyből nemcsak közös életük jelentős és hétköznapi pillanatai tárulnak fel, hanem érzékletesen kirajzolódik a szocializmus és a rendszerváltás történelmi korszaka is.




A Csillagok háborúja rajongói már biztosan várták, hogy kezükbe vehessék a közelmúltban elhunyt Carrie Fischer rendhagyó önéletrajzi könyvét, A hercegnő naplóját, amelyből ízelítőt kaphatnak abból, milyen is volt valójában. Fiatalkori önmagával szembesülve, 40 év után végiggondolja, miként forrott össze neve Leia hercegnő alakjával, mennyit nyert és veszített azzal, hogy még életében legenda lett belőle.




A Regényes történelem sorozat újabb darabjában a francia irodalom egy kivételes írónőjét ismerhetjük meg, aki sok tekintetben messze megelőzte a korát, és ha kellett, nem félt férfiruhába bújni. Az Álmok szárnyán című kötet szerzője érzékenyen idézi meg George Sand életútját, a kezdetektől egészen a haláláig: örömteli pillanatok és tragédiák követik egymást, szerelem, szenvedély, hit és hivatástudat pedig kéz a kézben járnak.





 

Kövessen minket a Facebookon is!