Program 2017. november 2. 15:30

Novemberi programok a Kiskun Múzeumban

Novemberi programok a Kiskun Múzeumban
A Kiskun Múzeum novemberi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

November 4., szombat 15 óra



Temetőkerti séta az Alsótemetőben. Halottak Napja tiszteletére megemlékezés Kiskunfélegyháza történetéhez kapcsolódó nevezetes személyek nyughelyeinél és a 170 éve született Boczonádi Szabó Imre méhész, operaénekes sírjánál. Rövid ismertetőket követően gyertya- és mécsesgyújtás, az emlékezés virágainak elhelyezése. 


November 8., szerda 17 óra



A Rubicon történelmi magazin Jászok és Kunok című számának bemutatása. A kiadványt dr. Dobos László, a Jászok Egyesületének elnöke ismerteti. Vendég: Bánkiné dr. Molnár Erzsébet, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, nyugalmazott múzeumigazgató.


November 11., szombat



A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez Budafokra, a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontba november 11-én, szombaton. Az utazás vonattal történik a Nyugati pályaudvarig, onnan villamossal. A vonatjegyeket és a belépőjegyeket mindenki egyénileg rendezi. Kérik, hogy a múzeumtúrára legkésőbb november 8-áig jelentkezzenek a 06/70-221-1608-as telefonszámon, illetve a vonatjegyeket, ha lehetséges, mindenki a pénteki napon vásárolja meg. Indulás időpontja: november 11., szombat, 6.30.


November 15., szerda 17 óra

Szerelemhegyi Tivadar tanárra és történetíróra emlékezik Kovács Gyula A Szerelemhegyi család története címmel.

Mayer Lászlóné és Mayer László ny. középiskolai tanárok a 160 éve született, 75 éve elhunyt főgimnáziumi tanár, író, történész, iskolaigazgató munkásságát ismerteti.

Mészáros Márta múzeumigazgató 135 éve jelent meg Szerelemhegyi Tivadar Kiskunfélegyháza monográfiája című könyve címmel tart előadást.


November 17. péntek 10 óra



A Holló László Emlékév zárása – emlékülés
Helyszín: Városháza Díszterme


November 22., szerda 17 óra



160 éve született Átányi Molnár László neves színész. Félegyháza színházi élete címmel Fekete
Beatrix, a Kiskun Múzeum munkatársának előadása.



 

Kövessen minket a Facebookon is!