Sport 2017. november 5. 14:00

Kiskunfélegyházán avatnak bajnokot a birkózó Extraligában

Képgaléria
Kiskunfélegyházán avatnak bajnokot a birkózó Extraligában
A magyar birkózás egyik legrangosabb eseményének adott otthont Kiskunfélegyháza, a városi sportcsarnokban a birkózó Extraliga csapatbajnokság visszavágóját bonyolították le november 5-én. A bajnoki címért hat csapat versengett, a mérkőzéseken több korábbi Európa-bajnok, illetve világbajnok és olimpikon lépett szőnyegre.

A résztevő csapatok (Pénzügyőr SE, ESMTK, Ceglédi VSE, FTC, Csepeli BC, Vasas SC) bemutatását követően a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület diákolimpiai- és szumo Európa-Bajnoka, Rekedt-Nagy Réka énekelte el a magyar himnuszt.

A Magyar Birkózó Szövetség részéről Komáromi Tibor és Kovács István alelnökök, valamint Farkas Tibor főtitkár vett részt a hivatalos megnyitón.

A verseny szervezéséért és lebonyolításáért a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület vezetőit, Ván Jenő elnököt, illetve Szabó József és Kelemen András alelnököket, edzőket, illetve Kiskunfélegyháza város díszpolgárát, az 1977-ben világbajnoki címet szerző Réczi Lászlót külön köszöntötték.

A versenyt Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármester szavai nyitották meg, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára, Farkas Tibor megköszönte a bajnokság lebonyolítást, rendezését.

A küzdelmek előtt a Silver Step Tánc Stúdió bemutatója következett, majd kezdetét vette a verseny.

A csapatok körmérkőzéses rendszerben mérték össze tudásukat, párhuzamosan három szőnyegen zajlottak mérkőzések.

A visszavágót megelőzően a Pénzügyőr SE vezette a bajnokságot 12 ponttal, őket a címvédő ESMTK követte 11 ponttal, de a Lőrincz fivéreket is soraiban tudó Ceglédi VSE is mindösszesen két pontos hátrányból várta a folytatást.

 

A végeredményről beszámolunk.

Az Extraliga jelenlegi állása:

1. Pénzügyőr SE 12 pont

2. ESMTK 11 pont

3. Ceglédi VSE 10 pont

4. FTC 6 pont

5. Csepeli BC 2 pont

6. Vasas SC 1 pont

 

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!