Sport 2017. november 10. 09:30

Tisztes helytállás Vásárhely ellen

Tisztes helytállás Vásárhely ellen
A csoport talán legerősebb csapata vendégeskedett városunkban. Jó felmérőnek ígérkezett tehát a mérkőzés, főleg annak tudatában, hogy csapatunk fele előző napon  Diákolimpia Megyei Döntőben a Móra Gimnázium iskolát képviselve két meccset is játszott.

Fotó: archív

Regionális fiú junior bajnokság, 5. forduló

Félegyházi TSI – Vásárhelyi Kosársuli   71 : 97
 23:20, 20:26, 12:21, 13:27)


FTSI: Bozóki 17/3, Zsigó B. 14/3, Kincses 11/9, Klinkó 10, Szeri 6, Faragó 6, Zsigó Sz. 4,  Kasza 3/3, Dohi -, Retkes -, Kőfalvi -.

Edző: Simon Zoltán

Álomszerűen kezdődött számunkra minden, látványos befejezésekkel sikerült megnyernünk az első negyedet. A vásárhelyiek gyors leindításait meg tudtuk állítani, és végre voltak védőlepattanóink is az ellenfél magas centereivel szemben.

A második negyedtől azonban komoly gondjaink keletkeztek, ugyan is egyre csak szaporodtak a személyi hibáink. A félidőt szinte egálra tudtuk hozni ( 43:46 ), de addigra 2 kezdőjátékosunk is a kipontozódás szélére került, így jelentősen meg kellett bontani az addig eredményes ötösünket.

A fiúk küzdöttek becsületesen, lüktető volt a játék, viszont a különbség  egyre csak nőtt a két csapat között.  A 28. percben még sikerült feljönnünk 6 pontra ( 55:61 ),  de ezen az estén ez volt a maximum fiainktól. Amikor a harmadik „kezdőnk” is kipontozódott, a reményünk is elhalt.

A következő mérkőzés november 12-én, vasárnap 16 órakor lesz Gyulán, a Prohászka Városi Sportcsarnokben agol a regionális junior bajnokság, 6. fordulójában a Gyulai SI ellen lépnek pályára a félegyháziak. 

Simon Zoltán
     edző

 

Kövessen minket a Facebookon is!