Kultúra 2017. november 27. 12:30

115 éves a Kiskun Múzeum

Képgaléria
115 éves a Kiskun Múzeum
A Kiskun Múzeum gyűjteménye akkor és az óta is a városát szerető és tisztelő lakosok adományaiból gyarapodott és őrizte meg a település és környékének emlékeit. E megőrzött tárgyak, dokumentumok, fényképek, alkotások, munkaeszközök személyekhez, családokhoz, hivatalokhoz, intézményekhez, cégekhez kötődtek, amelyek megléte és az általa szerzett ismeretek mind-mind gazdagították e város és környékének történelmét.

Ebben az esztendőben a Kiskun Múzeum 115 éves fennállásának alkalmából ismét gyűjteménygyarapítási akciót hirdet az intézmény. Várják mindazon magánszemélyek, vállalatok, cégek, egyesületek, körök felajánlását, akik Kiskunfélegyháza és környékéhez kötődő dokumentumokat, tárgyakat ajándékoznának a Kiskun Múzeumnak.

A múzeumi gyűjtés határideje: december 1., péntek

A beérkezett adományokból december 7-én, csütörtökön, a múzeum alapításának évfordulóján kiállítás nyílik, ahol megtekinthetőek lesznek a felajánlott műtárgyak. A különféle dokumetumok, fotók, iratok, tárgyak, érmek, régi pénzek, a múzeum alábbi gyűjteményét fogják gyarapítani. (történeti-, néprajzi-, numizmatikai-, helytörténeti-, fotó-, adattári-, képzőművészeti)

A Félegyháza Anno első kötetének nagy sikerét követően a múzeum tervezi a második kötet megjelentetését, amelyhez továbbra is várják azon fényképek és képeslapok beérkezését, amelyek az 1920-as évektől egészen a nyolcvanas években készültek.

Az adományozás részleteiről érdeklődjön személyesen a Kiskun Múzeumban, vagy az alábbi elérhetőségeken: [email protected]; +36 76/461-468

Nyitvatartás: K-P: 9-16; Szo: 9-17, vasárnap: zárva
 

Kövessen minket a Facebookon is!