Kultúra 2017. november 12. 11:30

Külhonban sem feledte a művészetet

Képgaléria
Külhonban sem feledte a művészetet
Csenki Tibor grafikusművész alkotásaiból nyílt tárlat november 9-én a városi könyvtárban. Kállainé Vereb Mária igazgató köszöntötte a megjelenteket, külön kiemelve a kiskunfélegyházi művész rokonait, barátait, a megnyitón megjelent félegyházi díszpolgárokat, Kapus Bélát és Juhász Istvánt, valamint Balla László és Rosta Ferenc alpolgármestereket. Ezt követően Tóth Gyula előadóművész éneke és gitárkísérete alapozta meg az est hangulatát.

Rosta Ferenc alpolgármester megnyitójában elmondta, hogy Csenki Tibor grafikusművész a megalakulásától kezdve tagja volt a Holló László Képzőművész Körnek. Az alapító Bodor Miklós távozását követően a fiatal Csenki Tibor 1970-től egy éven át vezette a művészeti kört. Tisztségéről lemondva később Kanadába költözött, ahol eredeti foglalkozását űzte, egy lakatosműhelyben dolgozott. Otthonában azonban továbbra is rajzolgatott, alkotott, csiszolgatta tudását.

1993-ban megnősült, munkáival folyamatosan jelen volt különböző kiállításokon. 27 év elteltével hazaköltözött Kiskunfélegyházára és ismételten elfoglalta helyét a Holló László Képzőművész Körben.

Alkotóművészetének főbb területei a portré, az emberi test, leginkább aktképek formájában, az erdők világáról készült természetképek, valamint az absztrakt alkotások, amelyek már többnyire itthon készültek az utóbbi 15 év során.

Csenki Tibor grafikusművész alkotásai december 1-jéig látogathatók a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár kiállítótermében.

 

Kövessen minket a Facebookon is!