Helyi hírek 2014. június 30. 14:16

Tenyeres és fonákütés biztonsággal

Képgaléria
Tenyeres és fonákütés biztonsággal
Mindennap több száz labdát elütnek a tenisztábor résztvevői a strand pályáján

Tíznél több gyerek várja egyszerre a labdát, és mindannyian vissza is ütik azt. Hétfőtől péntekig délelőttönként tanulhatják és gyakorolhatják a tenyér- és a fonákütést a jó hangulatú, kitartást és állóképességet igénylő, nyári táborban.

– Egy hét alatt biztonsággal meg lehet tanulni az alapokat – mondta Rekedt Zoltán táborvezető. – Minden szintű gyerekkel érdemes foglalkozni, a kezdőt bátorítani és tanítani, a haladót továbbfejleszteni, ezért naponta 9 és 12 óra között testnevelő tanárokkal és teniszedzőkkel gyakorolnak, illetve szakértő tekintetek figyelik minden mozdulatukat. Kimondottan a teniszoktatásról szól a tábor, és – ha már a strand teniszpályáján folynak a foglalkozások – úszásoktatást is tartunk, igény szerint.

Röpülnek a színes labdák, s a test és a végtagok összerendezett, harmonikus mozgása elengedhetetlen ebben a sportban. Ki tudja még, a gyerekek közül hánynak a nevét olvashatjuk majd a jövő világranglistáin, de az biztos, hogy a kipirult arcok igazolják: a tenisz a sportok királya.

A tizenegynéhány gyerek máris otthon érzi magát a salakon, és nehezen hagyja el a pályát, amikor a táborvezető kötelező tízórai szünetet rendel el.

tli

fotó: Kürti László

Kövessen minket a Facebookon is!