Sport 2017. november 22. 15:00

Fejleszt és megmozgat – Akrobatikus rock and roll

Képgaléria
Fejleszt és megmozgat – Akrobatikus rock and roll
Új táncoktatás honosodott meg Kiskunfélegyházán, idén ősztől akrobatikus rock and roll is tanulható városunkban. A fiatalokat a Vitalitás Tánc - és Sportegyesületen belül Nemcsok Dorina oktatja. A viszonylag újkeletű műfaj a show táncot az aerobic táncot és a rock and rollt ötvözi dinamikus, gyorsmozgásokkal.

Az akrobatikus rock and roll a Magyar Táncsport Szakszövetség egyik ágának számít, elsősorban sport, mint tánc. Rock and rollra táncoljak, a zeneiség mégis visszaszorul, a lényege inkább az akrobatika és a párok összehangolt szinkron kéz- és lábmunkája.

Egyesületi kereteken belül Nemcsok Dorina kezdte el e műfaj oktatását Kiskunfélegyházán. Dorina 13 éves kora óta táncol, korábban aerobic sportot tanult. Idén tavasszal ismerkedett meg az akrobatikus rock and roll-lal, amit nagyon precíz, pontos táncként jellemez, elsajátítása nagy mozgáskoordinációt igényel – tette hozzá.

- Alapvetően sporttánc, kisebb akrobatikai elemekkel fűszerezve. Dobások, emelések, forgatások is részét képezik a műfajnak. Hat-hétéves kortól ajánlott, a gyerekek állóképességét és mozgását fejleszti, sokuknak egy-egy sikerélmény a tanulás során önbizalmat ad.

Dorina elsősorban kezdők oktatásával foglalkozik, a tánc alapok viszonylag könnyedén elsajátíthatók. Az alaptechnika megtanulása mellett előny a ritmus- és ütemérzék, de szorgalommal és kitartással rövid idő alatt behozható a lemaradás. Tavasszal a kezdők számára az első próbatétel is elkezdődik. Minősítő versenyeken vesznek részt, a későbbiek során pedig pontversenyeken is elindulnak.

 

 

G. Z.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!