Sport 2017. november 17. 08:30 Forrás: Kecskeméti LC

Két félegyházi focista a megyei válogatottban

Két félegyházi focista a megyei válogatottban
Vanó Sándor kijelölte bő keretét, amelyből a 2017-es Bács-Kiskun megyei válogatott végleges névsorát választja ki a közeljövőben. A névsor 26 futballista nevét tartalmazza, akik zömmel a megye I-ben futballoznak, de megye II-es csapatokhoz is érkezett meghívó.

Fotó: kesport.hu - Palásti Sándor legutóbb is a keret tagja volt

A válogatásnál több megkötést is figyelembe kellett venni, hiszen vannak kizáró okok is. Nem léphetnek pályára azok, akiknek valaha volt profi szerződése, illetve akár csak egyszer is pályára léptek az NBI-ben. Az említett feltételek mellett életkori megkötés is van, szintén nem szerepelhetnek azok, akik 1999. január 1. után, illetve 1978 január 1. előtt születtek, ezért nem kerülhetett be az előzetes tervekkel ellentétben a keretbe a Kecskeméti LC három fiatal tehetsége, Terbe Botond, Bozsik Máté és Mészáros Dávid sem.

A KLC-ből így is 5 játékos pályázhat a végleges kerettagságra, név szerint Nádudvari Alex, Tóth Roland, Rozsi Dominik, Kitl Zoltán és S. Juhász Tamás.

A sükösdi Lógó Zsolt, illetve a jánoshalmi Harnos Zoltán sérülés, Valkai Tamás (KHTK) előre lekötött utazása miatt nem állhatott a válogatott rendelkezésére.

A Bács megyei amatőr válogatott 26 fős bő kerete:

Kapusok: Eifert János (Kecel), Tóth Péter (KHTK), Urlauber István (Jánoshalma)

Védők: Nasz Balázs (Kalocsa), Princz Gilbert (Bácsalmás), Szabó Szilárd (Jánoshalma), Varga Milán (Harta), Rozsi Dominik, S. Juhász Tamás (mindkettő Kecskeméti LC)

Középpályások: Dostyicza Dániel (Kalocsa), Hegedűs Edvin (Szabadszállás), Kohány Balázs (Géderlak), Molnár Tamás (Kiskőrös), Palásti Sándor (KHTK), Kitl Zoltán, Nádudvari Alex (mindkettő Kecskeméti LC)

Támadók: Erős Gergő (Lakitelek), Gavula-Recte Mikula Levente (Kerekegyháza), Káli Tibor (TVSE II.), Kohány Gábor (Géderlak), Máruska Vitalij (Szabadszállás), Nébl Martin (Bácsalmás), Nyerges Zoltán (Kiskunmajsa), Tóth Roland (Kecskeméti LC), Sudár Csaba, Juhász Miklós (mindkettő Lajosmizse)

A Bács megyei válogatott első összetartására a jövő hét folyamán kerül sor, majd november 25-én egy edzőmeccs is szerepel a programban, ezután kerül sor a keret szűkítésére. A regionális tornát december 2-án és 3-án Gyulán rendezik, ahol Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye legjobbjai ellen kell kivívni a továbbjutást. A csoportból az első helyezett jut tovább az országos döntőbe.

 

Kövessen minket a Facebookon is!