Program 2017. november 17. 14:30

Centenáriumi Gömbsátor a kecskeméti Vasútparkban

Centenáriumi Gömbsátor a kecskeméti Vasútparkban
A 18 méter átmérőjű félgömb alakú sátorban a látogatók nem egy hagyományos kiállításba lépnek be, hanem át is érezhetik, milyen lehetett a fronton vagy a hátországban élni száz évvel ezelőtt. A Magyar Nemzeti Múzeum által gondozott, az I. világháború korát idéző történeti vándorkiállításon ugyanis nem a szokásos, könnyen mozgatható vagy csupán digitális eszközökön, hanem a század elejének jellegzetes, stilizált tereiben, életnagyságú, interaktív installációk közt, érzelmileg is megérintve lehet megismerni a korszakot, amibe a közemberek kerültek a háború éveiben.

Fotó: Centenáriumi Gömbsátor - Eger, 2017 szeptember

Kecskeméten november 24-e és 29-e között a korábban igen kedvelt Vasútpark néhány éve felújított sétányán lesz ingyenesen látogatható mindenki számára az eddig már hazánk több nagyvárosában is nagy érdeklődés övezte rendhagyó történelmi panoráma, kívül s belül izgalmas látványelemek és tárgyak segítségével.

A  példaszerű kormányzati  és közgyűjteményi összefogás szakmai munkatársa: Dr. Végh Katalin, a Kecskeméti Katona József Múzeum igazgató-helyettese, míg az eredeti tárgyi anyagok egy részét a neves keceli gyűjtő, Polgár Zoltán kölcsönözte.

A  kiállítást november 24-én, pénteken 14 órakor Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára nyitja meg.
Köszöntőt mond Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere és Varga Benedek, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója.

A megnyitón közreműködik Szlotta Judit, a Kossuth Rádió bemondója; Berec Péter, klasszikus harmonikaművész és hangfelvételről Cseh Tamás. 


 

Kövessen minket a Facebookon is!