Sport 2017. november 18. 15:30

Eredményesen versenyeztek a Turul Koppány Íjászai

Képgaléria
Eredményesen versenyeztek a Turul Koppány Íjászai
Október 21-én, a Zsámbéki-medencében, a 30 hektárnyi területen elhelyezkedő Pátyi  Lovas Centrum és Terápiás Parkban megrendezett történelmi íjászversenyen vettek részt a Turul Koppány Íjászai HSE tagjai. A Terápiás Park kialakítása, infrastrukturális felszereltsége, esztétikai megjelenése nemzetközi szinten is kiváló, remek helyszínt biztosít a lovasterápiás foglalkozásoknak, és íjászversenynek egyaránt. Az eddigiektől eltérően nem a lovardában, hanem a parkban zajlott a verseny. A versenyzők állóképességét erős próbára tette a hideg szél, de ennek ellenére is szép eredmények születtek.

Ezen a versenyen pusztai íj kategóriában Berente Imréné 1. helyezést ért el, Keserű Szilvia és Boldog Bence saját kategóriáikban mindketten a 7. helyen végeztek, Kis Csaba a legnépesebb férfi kategóriában, a középmezőnyben a 25. helyet szerezte meg.


November 11-én, Kétegyházára utaztak a Koppányok a Kétegyházi Turul Íjász Egyesület által rendezett IV. Mudin Kupa Nemzetközi Teremíjász versenyre. A verseny a Mudin Sportcsarnok előtt a Mudin fivérekre történő megemlékezéssel kezdődött. Mudin István és Mudin Imre kétegyházi születésű olimpikonok, az 1908-as londoni olimpián a magyar csapat zászlaját Mudin Imre vitte. Karrierjük tragikus véget ért, mert az I. világháború végén, 1918-ban mindketten hősi halált haltak. Az emlékezés koszorúját a magyar íjászat képviseletében Gyarmati Gábor és Dinnyés Gyula, a román íjászat képviseletében pedig Lovász György és Andrei Iulian helyezte el.

A verseny jó hangulatban, 24 célon 2 körben zajlott. A megmérettetést viszonylag rövid távok, de több célon is nagyon apró 10-es zóna jellemezte. A zökkenőmentesen lejátszódott versenyen a Koppányok nagyon jól szerepeltek.

Pusztai íj kategóriában Dinnyés Gyula 1., Keserű Szilvia 2. helyezést, Berenténé Kövecses Zsuzsanna 5., Szeibert Imre pedig 6. helyen végzett.

Vadászreflex íj kategóriában Bense László 1., Kis Mónika pedig a 2. lett.

Kis Mónika
Turul Koppány Íjász



 

 

Kövessen minket a Facebookon is!