Helyi hírek 2014. július 2. 16:25 Forrás: baon.hu

Ellopta és összetörte az autót a „tiszaalpári rém”

Ellopta és összetörte az autót a „tiszaalpári rém”
Egy tiszaalpári rémként ismert fiatalember csavarhúzóval feltört egy autót és autókázni indult vele, de nem volt túl ügyes sofőr, összetörte a lopott kocsit.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást indított jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A tulajdonos bejelentése szerint június 14-én reggelre a tiszaalpári otthona előtt, előző este az utcán leparkolt személygépkocsija eltűnt. A rendőrök azonnal megkezdték az eltűnt jármű és az ismeretlen elkövető felkutatását. Másfél órán belül megtalálták a keresett kocsit Tiszaalpáron, a Könyves Kálmán téren, összetört állapotban.

A rendőrség látókörébe került egy tiszaalpári fiatalember, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. A kiskunfélegyházi nyomozók a helyi körzeti megbízottakkal együtt július 1-jén 12 órakor elfogták B. Péter. A terhelt nem volt ismeretlen a nyomozók előtt, mivel a férfi több vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható.

B. Pétert sokan „tiszaalpári rémként” is emlegetik a környéken. B. Péter kihallgatásakor beismerte tettét. Elmondta, hogy csak használatra vette birtokba a sértett engedélye nélkül az autót, amelyet egy csavarhúzó segítségével nyitott ki. Kiderült az is, hogy a férfi soha sem rendelkezett vezetői engedéllyel.

Tavaly novemberben is szerepelt a rendőrségi hírekben B. Péter, ekkor is gépkocsik eltulajdonítása miatt. 2013 júliusában társával, a 19 éves budapesti Sz. Péterrel elloptak egy kiskunfélegyházi parkolóból egy lezárt Lada Samara-t, majd a kocsit a Szikrai Holt-Tiszába lökték, hogy a hatóság ne találja meg. Októberben horgászok viszont véletlenül rábukkantak a Ladára, amelyet kiemeltek a vízből.

A nyomozás során kiderült, hogy a páros még három másik gépkocsit is megkíséreltek eltulajdonítani, de azokat nem tudták beindítani. Ezen felül 2013. szeptember 21-én ismét egy Ladát kötöttek el, szintén Félegyházáról, egy lakótelepi parkolóból. Ezzel sem furikáztak sokáig: másnap a kocsit defektes állapotban Lakitelek-Kapásfaluban az úttest szélén hagyva találták meg.

Sz. Pétert tavaly novemberben fogták el, és valószínűleg vallomása során derült fény bűnttársa kilétére. B. Pétert nem kellett soká keresni, mert más bűncselekmények miatt már előzetes letartóztatásban volt. Úgy látszik, miután ebből szabadult, folytatta bűnözői életmódját, nagyjából ugyanazokkal a módszerekkel.

Kövessen minket a Facebookon is!