Helyi hírek 2017. december 5. 18:30

Félegyházán tartották a megyei klímastratégiai program záró tanácskozását - videóval

Képgaléria
A klímaváltozás okozta kedvezőtlen hatások Bács-Kiskun megyét is egyre inkább érintik, nemcsak az ökológiai feltételeket, de a gazdasági teljesítőképességét és a lakosság életmódját is negatívan befolyásolja. Ezt a folyamatot ismerte fel a megyei önkormányzat, amikor elindította klímaprogramját az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodás, valamint a kockázatkezelés előmozdítása érdekében. A program záró rendezvényét Kiskunfélegyházán tartották meg, december 4-én.

A klímakonferencián megjelenteket Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke köszöntötte. Bevezetőjében elmondta: senki nem tudja egyedül megváltoztatni és megvédeni sem a klímát, de mindenki tehet érte. Kicsi, apró lépéseket, de ezek összeadódnak. Éppen ezért a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat klímastratégiájában a szemléletformálás vált a legfontosabbá.

A rendezvényen jeles előadók ismertették a megyei klímastratégia részleteit, de előadás hangzott el az épületenergia jövőjéről éppúgy, mint a biológiai szennyvízkezelés lehetőségeiről is.

A konferencián praktikus tanácsokkal is szolgáltak az előadók. Dr. Bíró Borbála a biológiai talajerő-gazdálkodás fontosságára hívta fel a figyelmet, aki elmondta: a talaj élő rendszer, a legfontosabb, hogy élettevékenységét mindenekfelett segítsük. Biztosítsuk a szerves anyag tartalmát és figyeljük, óvjuk a vízgazdálkodását.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!