Sport 2017. december 9. 16:30 Forrás: Kecskeméti LC

Büntetőkkel döntős Bács megye!

Büntetőkkel döntős Bács megye!
Szombaton Tolna ellen kellett kiharcolnia az országos döntőt Bács megyének, igen zord időjárási viszonyok közepette. Vanó Sándor csapata nagyon megküzdött a sikerért, hátrányból felállva, büntetőkkel jutottak a fináléba.

A meccs viharos havas esővel kezdődött, később már „csak” a nagy széllel kellett megküzdenie a játékosoknak. Az első pécsi elődöntőn látványos játékról nem igazán beszélhettünk, a kapuk elvétve forogtak veszélyben, leginkább pontrúgásokkal, távoli kísérletekkel operáltak a csapatok. Tolna talán egy árnyalattal bátrabban és hatékonyabban építgette akcióit, ez végül góllá is érett. Lizák használta ki, hogy jó helyről végezhetett el szabadrúgást, majd okosan lőtt a sorfal mellett a bal alsóba.

A szünet után S. Juhász és Káli is beállt, ami tökéletes döntésnek bizonyult, hiszen mindketten benne voltak az egyenlítésben. Alig kettő perccel a fordulás után Káli harcolt ki magának lövőhelyzetet a tizenhatoson belül, balos lökete pedig védhetetlenül pattant meg egy védőn. A második játékrész ezt követően kiegyenlített játékot hozott, a legközelebb Dostyicza szabadrúgása járt a gólhoz, de egyik fél sem tudott igazán a másik fölé kerekedni, így újabb gól már nem született.

Jöhettek a büntetők, melyek hozták az ilyenkor megszokott izgalmakat. Az első párban senki, a másodikban mindkét csapat hibázott, végül az utolsó lövések döntöttek a továbbjutásról. Káli értékesítette saját tizenegyesét, majd Urlauberből lett hős, aki megfogta Botos középre szánt kísérletét.

A Bács megyei válogatott így ott lesz a vasárnapi döntőben, melyet 13:15-kor rendeznek, az ellenfél Borsod, vagy Győr-Moson-Sopron lesz.


Bács-Kiskun – Tolna 1-1 (0-1) – büntetőkkel 4-3

Bács: Urlauber – Nasz (S. Juhász 46.), Rozsi, Valkai, Princz – Máruska, Palásti, Kohány B., Nádudvari (Dostyicza 66.), Juhász (Varga 85.) – Kitl (Káli 46.).

Gól: Káli (47.) ill. Lizák (33.)

Büntetők: Varga, Dostyicza, Valkai, Káli ill. Lizák, Farsang, Ranga. 


 

Kövessen minket a Facebookon is!