Kultúra 2017. december 9. 17:30

Gondolatok, szobrok, évek

Képgaléria
Gondolatok, szobrok, évek
A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban nyitották meg Pálfy Gusztáv, Magyar Érdemkereszttel kitüntetett, Katona- és Prima-díjas szobrászművész 75 éves jubileumi kiállítását. A tárlat megnyitóján elsőként Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere köszöntötte a város nevében a művészt és feleségét.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta, hogy Pálfy Gusztávhoz, a csodálatos szobrok és domborművek mesteréhez több évtizedes emlékek kötik. Elmondása szerint először 1974-ben figyelt fel míves munkáira egy kiállításon, amelyen a művész vakmerően cserélgette kiállított munkáit. Mint mondta, a szobrász figyelte az embereket, kapcsolatban akart lenni velük, próbálta bevonni és beavatni őket a művészetébe. Ez a hozzáállás és a megteremtett művészi élmény volt akkor is nagy hatással Lezsák Sándorra.

Az országgyűlési képviselő szavait követően Rosta Ferenc, Kiskunfélegyháza alpolgármestere ismertette a művész életútját és bemutatta a kiállítást a jelenlevőknek.

A tárlat megnyitóján gyönyörű dallamok csendültek fel Fekete Zoltán, a Móra Ferenc Gimnázium pedagógusa és Aczél Eszter, a Móra Ferenc Gimnázium diákja előadásában.

A kiállítás 2018. január 13-áig megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében.
 

Kövessen minket a Facebookon is!