Sport 2017. december 10. 09:00

Szegedi focisták nyerték a szenior kupát

Képgaléria
Szegedi focisták nyerték a szenior kupát
Kortól függetlenül 40 év felett is megmarad a labdarúgás iránti szeretet, ez a második félegyházi szenior teremlabdarúgó tornán is beigazolódott december 9-én. A 40 év feletti öregfiúknak kiírt megmérettetésen a házigazda kiskunfélegyháziak mellett szegedi, budapesti és százhalombattai csapatok vettek részt a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A tornát szoros küzdelemben a szegediek nyerték, a tavalyi győztes félegyházi csapat a szegediek legyőzése ellenére csupán negyedik lett. A verseny elérte a célját, jutott idő a sportbarátságok ápolására és egy kis nosztalgiázásra. A torna közös vacsorával és eredményhirdetéssel zárult.

A versenyt Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere nyitotta meg. A Kiskunfélegyházi Térségi Sportiskola Öregfiúk Labdarúgó Szakosztálya szervezésében a négy csapat körmérkőzéses rendszer kétszer 15 perces találkozókat játszott.

A címvédő félegyházi együttes a nyitótalálkozón a fővárosiakkal mérkőzött meg, a három pontot a helyzeteiket jobban kihasználó vendégek szerezték meg.

A későbbi győztes szegediek ezt követően a Százhalombattát és a fővárosiakat is legyőzték, így nekik az is belefért, hogy az utolsó mérkőzésen vereséget szenvedjenek a még nyeretlen félegyháziaktól.

A parázs csaták és zrikák ezúttal sem maradtak el, de a meccsek lefújását követően jó hangulatban zárult a verseny.

A közös vacsoránál ezt követően Baráth László szervező, valamint Török Bálint és Szabó Henriett a Zánka Kupa főszervezői adták át a csapatoknak a kupákat. A legjobb kapusnak a budapesti Nagy Istvánt választották, a legjobb játékos a harmadik helyezett Százhalombattát erősítő Miklós István lett.

A torna megszervezésében nyújtott segítségért különdíjat vehetett át Majoros László.

 

Végeredmény:

1. Szeged

2. Budapest

3. Százhalombatta

4. Kiskunfélegyháza

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!