Kultúra 2017. december 12. 11:30

Így ünnepel a Holló László Képzőművész Kör

Így ünnepel a Holló László Képzőművész Kör
Lantos Szabolcsot, mint a Miénk itt a tér rendezvény megálmodóját és egyik főszervezőjét, a Holló László Képzőművész Kör tagját, s egyáltalán: mint tevékeny és kreatív félegyházi jelenséget sokan ismerik a városban. Igazi nyughatatlan személyiség, akivel ezt az interjút is munka közben készítettük. Míg a város karácsonyi betlehemének és labirintusának a felépítésében közreműködött, adventi készülődésről, ünnepi hagyományokról kérdeztük.

– Ha a családi körről kicsit tágabb értelemben beszélhetek, akkor meg kell említenem a Holló László Képzőművész Kört – mondta Lantos Szabolcs, majd hozzátette, hogy a képzőművészekkel és szeretteikkel szinte közös családként élik meg a mindennapokat. Így összetartozásuk az ünnepek alatt is természetes.

– A Holló László Képzőművész Kör készülődése novemberben, a karácsonyi vásárban kiállítandó munkák begyűjtésével kezdődik. Az adventi időszakban az Art Turkában berendezett tárlat megszervezése egy igazi közösségi élmény a kiállítóknak éppúgy, mint a látogatóknak, akik a vásárlás lehetősége mellett meleg teát, és néhány jó szót is kapnak az alkotóktól. Mi több, ebben az időszakban kézműves foglalkozásokat, rajzórákat is tartanak.

– Minden decemberben megtartjuk közös karácsonyi vacsoránkat, amelyen mintegy hetven baráttal és családtaggal ünnepelünk együtt. Általában közösen főzünk, és a karácsonyi műsor, vagy közös éneklés is elmaradhatatlan csakúgy, mint a csillagszórógyújtás – osztotta meg a „nagy családjával” kialakult ünnepi hagyományt Szabolcs.

Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!