Sport 2017. december 14. 15:00

Országos szinten is nagy népszerűségnek örvendenek a szenior tornák

Képgaléria
Országos szinten is nagy népszerűségnek örvendenek a szenior tornák
Helyi és országos szinten is nagy igény mutatkozik a szenior labdarúgó tornákra, ennek jó példázatát szolgálja a Zánka Kupa, amit jövőre 18. alkalommal bonyolítanak le. A kupa szervezői és megvalósítói, Török Bálint, valamint Szabó Henriett rendszeresen részt vesznek az év közbeni regionális szenior tornákon, legutóbb december 9-én a félegyházi versenyt követték nyomon. Az eseményeken résztvevő csapatokkal jó kapcsolatot ápolnak és a helyi tornák szervezését is segítik a szenior tornák népszerűsítése jegyében.

A 40 év felettieknek kiírt második félegyházi szenior teremlabdarúgó tornán idén négy csapat lépett parkettre, de a Zánka Kupa szervezői szerint néhány éven belül nagyobb létszámúvá is válhat az itteni verseny. Ehhez elsősorban kapcsolatok kiépítésére van szükség, a félegyházi torna szervezésében Majoros László munkáját segítik.

- Minden év nyarán megrendezzük az országos szenior férfi és női tornánkat Zánkán, a 35 év és a 40 év feletti korosztály számára kiírt versenyek nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen a pályára lépő idősebb játékosok aktív labdarúgó pályafutásuk végéhez érvén fejben még fiatalon, testben ugyan már kicsit megfáradva parázs csatákat vívnak. Próbálják megmutatni, hogy még mindig képesek a jó és színvonalas játékra. A félegyházi szenior tornát kiváló kezdeményezésnek tartjuk, a továbbiakban akár még jelentősebb eseménnyé is kinőheti magát regionális szinten. – tette hozzá Török Bálint és Szabó Henriett.

Fotó: Zánka Kupa

G. Z. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!