Sport 2017. december 14. 12:30

121 érmet gyűjtöttek

121 érmet gyűjtöttek
A Kiskun Vízi- és Szabadidő Sportegyesület szenior versenyzői 2017-ben számos nemzetközi és országos bajnokságon, valamint a Senior Világbajnokságon vettek részt. A kilenc versenyen tizenkét úszó indult, a világbajnokságra öten kvalifikálták magukat – mondta el lapunknak Ónodi László, a csapat tagja.

Fotó: archív

Az egyesület legeredményesebb versenyzője Sebők János, aki az év folyamán 20 arany, 18 ezüst és 8 bronzérmet nyert, a világbajnokságon a 100-es pillangóúszásban, pedig a legjobb magyarként a nyolcadik helyen végzett. A többi versenyző eredményei: Simon Géza 5 arany, 7 ezüst és 7 bronz, Ónodi László 3 arany, 6 ezüst és 8 bronz, Holló-Szabó Viktor 2 arany,1 ezüst és 2 bronz, Urbán Tamás 1 arany, 5 ezüst és 5 bronz, Provics András 1 arany, 2 ezüst és 2 bronz, Terbe Ákos 2 ezüst és 2 bronz, Fricska N. János 1 ezüst, Kun Zoltán 1 ezüstérmet nyert. Női versenyzőinknél Füzesi Zsófia 2 arany és 3 bronz, Kalotai Zsuzsanna 1 ezüst és 4 bronz, Csenki Klára 1 ezüst és 1 bronzéremmel lett gazdagabb.

Az egyesület tagjai a versenyekre történő utazást valamint a nevezési díjakat saját zsebből finanszírozzák. A világbajnokságra történő nevezési és utazási költséget az egyesület támogatója biztosította, akinek ezúton mondanak köszönetet.

A 2017-es évet az eredmények tükrében jól teljesítették a versenyzők, érmeikkel Kiskunfélegyháza hírnevét öregbítették. Bíznak a további lelkesedésben és a városvezetés elismerésében is.  

Ismert a városi uszoda túlterheltsége, ennek ellenére szeretnék elérni, hogy a jövőben megfelelő edzésfeltételek mellett, még eredményesebben versenyezhessenek.


 

Kövessen minket a Facebookon is!