Helyi hírek 2017. december 16. 09:30 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Elkészült Bács-Kiskun megye imázsfilmje - videóval

Képgaléria
Sok-sok forgatási nappal és munkával elkészült a Bács-Kiskun megyét népszerűsítő imázsfilm. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat célja egy olyan kisfilm megalkotása volt, amely nem statikusan, katalógusszerűen mutatja be Bács-Kiskun megyét, hanem közvetíti azt az életérzést, amelyet a megyei szlogen is tartalmaz: „Érték, Élmény, Egészség!".

A film egy-két érdekessége: keretes rendszere egy ívet rajzol fel, amelyben a szereplők gyűjtik, megélik a helyi értékeket, élményeket szereznek és ezen gondolatsor mentén járják be megyénket.

Természetesen a teljesség igényét nélkülözi a film, mivel a kialakult filmnézési szokások és a kommunikációs csatornák meghatározzák annak terjedelmét is. Ez a rövid verzió dinamikusan, színesen járja körbe Bács-Kiskunt azzal a céllal, hogy felkeltse az érdeklődést a megye határain túl élőkben, a lakosokat viszont jogos büszkeséggel töltse el, hogy egy ilyen csodaszép, színes helyen élnek.

A film zenei anyaga is különleges adaléka az imázsfilmnek. Egy kecskeméti zenész, Bacsa Zoltán szövegezte, szerezte és zenekarával elkészítette a kifejezetten a filmhez illeszkedő zenét. Az alkotók azt szeretnék, ha a zene a filmtől függetlenül is önálló életre kelne, hiszen nagyon kevés megye, település mondhatja el, hogy rendelkezik egy ilyen modern és kifejező saját zenei anyaggal.

 

Kövessen minket a Facebookon is!