Sport 2017. december 16. 14:35

Jubilált a Sébi-kupa

Képgaléria
Jubilált a Sébi-kupa
A 15. Sébi-kupa fekvenyomó versenyt (egyben az V. Szabó József emlékversenyt) rendezték meg december 16-án Kiskunfélegyházán, a Darvas Általános Iskola aulájában. A résztvevők a már megszokott súlykategóriákban mérték össze tudásukat (kategóriák: női vegyes; -70kg; 70-85kg; 85-100kg; +100kg. Masters kategóriában vegyes súlycsoportban 40 év felett). A versenyt Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere nyitotta meg. A szervezők és a polgármester virággal köszöntötte Szabó József nevelőszülőjét, nagymamáját. Ezt követően az idei fekvenyomó Európa-bajnokságot megnyerő Szabó Tamás kimagasló sportteljesítményéért emlékplakettet vehetett át Csányi Józseftől. Az idei esztendőben több mint húszan neveztek a Sébi-kupára. Díjazták a kategóriák legjobbjait, az abszolút kiskunfélegyházi nyertes a Szabó József vándorkupát kapta meg.

A Seéberger SC testépítő klub Kiskunfélegyházán, a Petőfi-lakótelep egyik garázsában működik immár 20 éve. A névadó Seéberger György alapította az edzőtermet azzal a céllal, hogy felkarolja a lakótelep fiataljait, akik testépítésre vágynak, vagy éppen erősödni szeretnének. A kis garázsból indulva sok tehetséges sportoló ért el szép eredményt. Közülük is kiemelkedik Szabó Tamás, aki többszörös magyar, világ- és Európa-bajnokként tovább öregbítette városunk hírnevét.

– Az egyik legrégebbi versenyt rendezem meg, annak idején nehezen indult, de az elmúlt 15 év során sok szép eredményt elértek a versenyzők. Kialakult a fekvenyomó közösség, örülök annak, hogy nyomon követhettem a versenyzők fejlődését. – mondta el Seéberger György, szervező.

Az eredményekről hamarosan beszámolunk.

G. Z. 

Kövessen minket a Facebookon is!