Sport 2017. december 18. 11:00

Tolnai győzelem a karácsonyi futsal fesztiválon

Képgaléria
Tolnai győzelem a karácsonyi futsal fesztiválon
Nagyszerű hangulatban az Astra csapatainak sikerével telt az V. Karácsonyi Futsal Fesztivál második napja december 17-én. Az U15-ös korosztályú együttes győzelmét követően a karácsonyi kupa részeként két női felnőtt NB I-es mérkőzést bonyolítottak le a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A felnőtt csapatok közül a fesztiválon hibátlanul szereplő tolnaiak a bajnoki találkozójukat is megnyerték 3-1-re, így ők szerezték meg a kupát. A körbeveréseknek köszönhetően az Astra – Miskolci Vénusz női felnőtt NB I-es bajnoki a fesztivál végső helyezéséről is döntött. Magabiztos játékkal az Astra 4-2-re legyőzte a miskolciakat, amivel a karácsonyi kupa második helyét is megkaparintotta. Harmadikként a miskolciak, negyedikként a Gyulai Amazonok zártak.

Az V. Karácsonyi Futsal Fesztivál hagyományosan az év utolsó futsal eseményének számít. A négycsapatos felnőtt tornát utánpótlás bajnokik is színesítették. A kupa első napján a tolnaiak megnyerték mindkét találkozójukat, az aranyéremhez a gyulaiakon át vezetett az útjuk, akiket a zárónapon 2-0-s félidőt követően 3-1-re múltak felül.

A fesztivált zárásaként az Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls a Miskolci Vénuszt fogadta. A mérkőzés a női futsal NB I. alapszakaszának részeként mindkét együttes számára hatványozott téttel bírt. Az Astra vezetőedzője, Dombó János erős összeállításban küldte pályára csapatát, ami az eredményben is megmutatkozott. Halászi Kinga a mérkőzés első szakaszában kétszer is bevette a miskolci kaput, a szünet előtt nem sokkal Krascsenics Csilla háromra növelte a különbséget. (3-0)

A harcosan játszó miskolciak a második félidő folyamán még feljebb kapaszkodtak, de Godvár Katalin sistergős bombagólja elégnek bizonyult az előny megtartásához. Taktikus játékkal az Astra magabiztosan, 4-2-re nyert.

A mérkőzést követő ünnepi eredményhirdetésen díjazták a csapatokat és a játékosokat. Az érmeket és a kupákat Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere, Lenkei Róbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja, valamint Szűcs Károly, az R.S.Z. Építőipari Kft. ügyvezetője és Bencsics Péter, az MLSZ futsal bizottságának elnöke adta át.

A legjobb kapusnak Ősz Csengét (Tolna) választották, a gólkirályi címet Szalkai Kitti (Tolna) szerezte meg, a legjobb mezőnyjátékosnak járó címet Varga Adél (Tolna) vihette haza.

Az V. Karácsonyi Futsal Fesztivál ötletgazdája és megvalósítója, Dombó János szerint az esemény idén is elérte célját, összekovácsolta a csapatokat és sikeresen népszerűsítette a futsalt városunkban.

- Remekül sikerült az V. Karácsonyi Futsal Fesztivál, a négy NB I-es felnőtt, valamint az utánpótláscsapatok jó hangulatot teremtettek. A két nap során sportbarátságok születtek, izgalmas találkozókat láthatott a közönség. Külön kiemelném az Astra U15-ös együttesének győzelmét, fantasztikus teljesítményt nyújtottak a félegyházi fiatalok.

 

V. Karácsonyi Futsal Fesztivál

Végeredmény:

  • Brandmission Artifex Tolna
  • Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls
  • Miskolci Vénusz
  • Gyulai Amazonok
  •  

    Eredmények:

    Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls - Miskolci Vénusz 4-2 (3-0)

    Gólszerzők: Halászi Kinga 7. p., 13. p., Krascsenics Csilla 18. p., Godvár Katalin 27. p., ill. Bernáth Csilla 26. p., Váradi Cintia 29. p.

    Gyulai Amazonok - Brandmission Artifex 1-3 (0-2)

    Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls FC - Gyulai Amazonok 1-3 (0-2)

    Gólszerzők: Fogl Katalin 25. p., iill. Erdélyi Angéla 5. p., Kurai Nikolett 15. p., Bálint Rebeka 30. p.

    Brandmission-Artifex - Miskolci Vénusz 4-0 (2-0)

    Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls FC - Brandmisson Artifex 1-2 (1-1)

    Gólszerzők: Fogl Katalin 10. p., ill. Török Kitti 5. p., Szalkai Kitti 35. p.

    Miskolci Vénusz - Gyulai Amazonok 4-0 (1-0)

     

    Kép: Fantoly Márton

    G. Z. 

     

    Kövessen minket a Facebookon is!