Sport 2017. december 18. 17:30

A legkisebbek végeztek az idei évre

A legkisebbek végeztek az idei évre
December 9-10-én a félegyházi U11-es kosárlabdacsapatok lejátszották az idei év utolsó fordulóit. Voltak, akik kitettek magukért, és volt, akin már az év vége tükröződött.

A legfelsőbb csoportban szereplő csapat, a József Attila Általános Iskola fiataljaiból állt. Ők a „C” jelű csoportban léptek pályára. Az eddigi nehéz fordulók után ismét kemény csata várt rájuk. Egy vereség után a JKSE együttese ellen – létszámprobléma miatt – 20:0-ás eredmény került a jegyzőkönyvbe az FTSI javára. Kurucz Kornélia csapata így továbbra is itt folytatja a versenyzést.

A hazai vasárnapi fordulóban a Batthyány és a Dózsa iskola gárdája lépett pályára. Előbbi egy Pest megyei ellenféllel kezdett, ami után Szabó Csaba edző elmondta: – A nagykőrösiek ellen egy jó mérkőzést játszottunk, sajnos sok ziccerünk kimaradt, amit az eredmény is tükröz, de végig harcosan, egyenrangú csapatként mérkőztünk. Második mérkőzésük egy sima győzelemmel végződött a „testvércsapat” ellen, így maradnak jövőre is a jelenlegi csoportban. A Dózsa György iskola játékosai a kőrösiek és a Batthyány ellen is alulmaradtak. – Nem láttam azt a harciasságot, hogy a lehető legjobbat akarják kihozni az adott meccsből” – mondta Bokányi Rita, edző.

Az „F csoportban a Platán iskola kis kosarai szerepeltek, akik Kecskemétre utaztak a hétvégén. Bár győzelmet nem sikerült hazahozni, küzdelemből jól vizsgáztak. Ezt mutatja, hogy első találkozójukon majd húszpontos hátránynál is képesek voltak egy 2-17-es harmadik negyedet produkálni. Nádasdi Péter edző így értékelt: – Az első mérkőzésen egy verhető csapattól kaptunk ki. Az első félidőben mondhatni fent maradtunk a buszon. Sok hiba jellemezte a játékot, képtelen voltunk pontot dobni. A második félidőben küzdöttünk, de a nagy pontkülönbséget nem tudtuk ledolgozni. Így ők abban a „G” csoportban folytatják majd, ahol a Constantinum csapata is szerepel.

A „G” csoportban a Constantinum győzelemmel kezdett, miután a Ceglédet felül tudta múlni. A második találkozón már nehezebb volt a feladat. – Az összeverbuvált társaság a sok labdaszerzésből és gyors indulásokból nem tudta mindet pontra váltani, ezzel úszott el a győzelem, bár a csapat az utolsó pillanatig próbálta ledolgozni a hátrányt. Azt tapasztaltam, hogy minden játékos eljutott a kosárig és a pontszerzésig, így - a hibák ellenére is - emelt fővel viselték a vereséget – mondta Siber Rita, edző.


Eredmények:

"C" csoport - Corvin Mátyás Általános Iskola
FTSI József A. Iskola - Baja MNAMK Rakétái 34 - 54
JKSE Kosársuli - FTSI József A. Iskola 0 - 20

"D" csoport - Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok
FTSI Dózsa Gy. Iskola - Nagykőrösi Sólymok 24 - 86
FTSI Batthyány L. Iskola - FTSI Dózsa Gy. Iskola 79 - 13
Nagykőrösi Sólymok - FTSI Batthyány L. Iskola 60 - 39

"F" csoport - Corvin Mátyás Általános Iskola
Kecskeméti KC Mátyás - FTSI Platán Iskola 44 - 31
Kecskeméti KA Jégtörő Matyi - FTSI Platán Iskola 76 - 19

G" csoport - Mercedes-Benz Sportakadémia
CEKK - FTSI Constantinum 1. 32 - 71
FTSI Constantinum 1. - Miklósi KékRókák 35 - 43


Fotó: archív

 

Kövessen minket a Facebookon is!