• Kezdőlap
  • Hírek
  • Kultúra
  • Belügyminiszteri elismerés a Nyugdíjas akták szereplőinek és rendezőjének - videóval
Kultúra 2017. december 22. 07:30

Belügyminiszteri elismerés a Nyugdíjas akták szereplőinek és rendezőjének - videóval

Képgaléria
Sikert sikerre halmoznak a félegyházi nyugdíjas amatőr színjátszók a Nyugdíjas akták című, egyszerre szórakoztató és felvilágosító színdarabbal. Most egy újabb elismerés igazolja, hogy Horváth-Rekedt Grétának igaza volt, amikor úgy ítélte meg, hogy létező hiányt pótolhat a célközönség bevonásával előadott bűnmegelőzési színjáték.

A darab szereplői december 18-án, hétfőn a Belügyminisztériumba kaptak meghívást az éves, Iránytű címet viselő bűnmegelőzési konferenciára, ahol minden esztendő végén a legsikeresebb megelőzési projekteket mutatják be és jutalomban részesítik a legkiválóbb bűnmegelőzési szakembereket.

Ezúttal a félegyházi „társulat”, a Nyugdíjas akták teljes szereplői gárdája miniszteri elismerő oklevelet kapott, míg vezetőjüknek, dr. Horváth-Rekedt Grétának, a projekt ötletgazdájának és koordinátorának, egyébként pedig a félegyházi rendőrkapitányság címzetes rendőr főhadnagyának és bűnmegelőzési előadójának – a bűnmegelőzés területén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként – emléktárgyat adományozott Pintér Sándor belügyminiszter. Mindezen felül a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács felkérésére a Belügyminisztérium márványaulájában előadták, és fergeteges sikert arattak a színpadi mű háromfunkciós nokedliszaggató jelenetét szupernagyistól, citerazenekarostól… Horváth-Rekedt Gréta így foglalta össze az élményt: „Már megint nagyon jól éreztük magunkat!”
 

Kövessen minket a Facebookon is!