• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Az FTSI Thai Boksz szakosztály és a KHSE sikerei Kecskeméten és Thaiföldön
Sport 2017. december 22. 16:00

Az FTSI Thai Boksz szakosztály és a KHSE sikerei Kecskeméten és Thaiföldön

Képgaléria
Az FTSI Thai Boksz szakosztály és a KHSE sikerei Kecskeméten és Thaiföldön

December 9-én rendezték meg Kecskeméten a Hírös Harcosok Éjszakája Thai box gálát. A rangos nemzetközi rendezvényen számos kiváló magyar, holland, szerb, illetve román sportoló mellett a Kiskunfélegyházi Harcművészeti és Sport Egyesület két junior harcosa is  megmérkőzött. Provics Gergő (15) és Szabó Dávid (17) thai boxolók egyaránt az IFMA szabályok figyelembevételével K1 szabályrenszerben küzdhettek.

Elsőként 63 kg-ban Provics vonulhatott be a ringbe káprázatos fény- és hangtechnika mellett. Néhány tapogatózó ütést és rúgást követően színvonalas küzdelem bontakozott ki, amelyben rendre hol az egyik, hol a másik fiatal lepte meg ellenfelét és a közönséget valamilyen szépen kivitelezett technikai elemmel, pazar hangulatot teremtve az árpádvárosi sportcsarnokban. A kiskunfélegyházi harcos végig higgadt tudott maradni a szoros küzdelemben és egyre magabiztosabbá vált. Jól felkészült ellenfelével szemben meggyőzően irányította az eseményeket. A hatalmas taktikai csatából végül egyhangú pontozással Provics Gergő került ki győztesen, és tarthatta magasba széles mosollyal a nyertesnek járó serleget.

A KHSE másodikként mérkőző harcosa Szabó Dávid (73 kg) ellenfele Tatabányáról érkezett a szintén neves Megatech csapatától. Ringbe lépést követően a bírók, az ellenfél és a közönség üdvözlése következett, majd pedig összecsaptak a fiatalok. Nagyon erősen kezdtek és már az első menet elején tudható volt mindenki számára, hogy komoly harc várható. A tatabányai harcos nem kímélte Szabót és erős ütések sorát helyezte el rajta az első menetben. Ezt Dávid is igyekezte viszonozni, így a mérkőzés hamarosan egy őszinte, nyílt sisakos küzdelemmé alakult. Szusszanásnyi szünet következett. A második menetben a Megatech sportolója a félegyházi versenyző lábszárát kezdte tudatosan gyengíteni, aki rendre vissza válaszolt egy-egy testrúgással. Az ellenfél taktikája azonban már-már beigazolódni látszott. Szabó láthatóan nehezebben mozgott, és fájdalmasan lépdelt a szorító sarka felé a gong hallatán, ami nem sok jót ígért az utolsó menetre. Valami azonban történhetett a szünetben. Határozott edzői utasításokkal indult a KHSE gladiátora a harmadik menetre, mely gigászi csatát hozott ő és az ellenfele között. Szabó hatalmas erejű támadásokat indítva fordított a meccsen, aminek eredményeként ellenfelét feladásra kényszerítette és győzött technikai ko-val.

A KHSE edzője Nagy Krisztián 2017 november közepe és december közepe között 1 hónapot töltött Phuket szigetén az Eagle (Sas) Muay Thai edzőtáborban. Az edzőtáborbor végén lehetőséget kapott tanítványaival egy napon, december 9-én a Phuket szigetén, a Patong Boxing Stadiumban 5x3 perces muay thai versenyen részt vennie. Nagy Krisztián az este utolsó főmeccsét játszotta tapasztalt thai ellenféllel szemben. Az első és második menetben thai ellenfele hatalmas erejű ütésekkel és rúgásokkal próbálta meglepni. A negyedik menet végére egy erőteljes combrúgással azonban feladásra kényszerítette thai ellenfelét.

 

Kövessen minket a Facebookon is!