Sport 2017. december 29. 10:00

Sikeres évet zártak a Fénypárducok

Képgaléria
Sikeres évet zártak a Fénypárducok
A 2017. év eseményeit, eredményeit összegezték a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai. Az immár harmadik éve működő íjász szakosztály eseménydús és sikeres évet tudhat maga után.

Idén két alkalommal, áprilisban és szeptemberben tartottak saját szervezésű íjászversenyt. Az utóbbival csatlakoztak a nemzetközi „Archery’s day” eseményeihez. Szintén két alkalommal meghívásos íjászpróbát tartottak a Huszka József Hagyományőrző Egyesület Pálmonostori Íjásztagozatával.

Harminchárom versenyen vettek részt, az ország különböző pontjain, képviselve Kiskunfélegyházát az íjászat szinte összes szakágában: 3D, pályaíjászat, távlövés, történelmi íjászat, kenus íjászat. Összesen: 35 arany, 19 ezüst és 11 bronzérmet gyűjtöttek.

A Magyar Íjász Szövetség által szervezett Országos Bajnokságokon és Európa Bajnokságon elért eredmények:

A februári teremíjász OB-n, Horváth Csenge OB bajnok lett a vadászreflexes serdülő lányok között. Vas Bianka a történelmi ifi lányok között a 2. helyen végzett. Vasné Köteles Anita I. osztályú, Horváth Anna III. osztályú minősítést szerzett.

A Kecskeméten rendezett Európa Bajnokságon 9 fővel vettek részt. Papp Zoltán a 34., Kovács Máté a 12., Vas Tibor a 10., Horváth Anna a 8., Dürgő Zsófia és Vasné Köteles Anita a 6., míg Dürgőné Kovács Piroska a 4. lett saját kategóriájában. Mozsár Máté Európa-bajnok lett a vadászreflexes ifjúsági fiú kategóriában.

A pályaíjász OB-n Vas Tibor longbow kategóriában 1. Vasné Köteles Anita 2. , Mozsár Máté és Dürgőné Kovács Piroska 3. lett saját csoportjában.

A történelmi OB-n Horváth Anna a 9., Hováth Csenge a 4., Vas Tibor a 11., Vasné Köteles Anita a 7., Kovács Máté a 18. helyen végzett. Dürgőné Kovács Piroska ezüstérmet érdemelt ki a felnőtt női vadászreflex kategóriában. Horváth Csenge III. osztályú, Dürgőné Kovács Piroska I. osztályú minősítést szerzett.

A versenyek mellett több alkalommal tartottak az íjászatot népszerűsítő rendezvényt.

  • A rendhagyó jelleggel szervezett Móravárosi nap keretei között a városrész lakóit és a Platán Iskola diákjait lövették.
  • Júliusban a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szervezésében rendezett öko-élménytáborban próbálhatták ki a táborozók az íjászatot.
  • Augusztusban Petőfiszálláson, a Constantinum által szervezett gólyatáborban mintegy száz kilencedikesnek mutatták meg az íj használatát.
  • Szeptemberben a XIX. Libafesztiválon egész napos íjászkodási lehetőséget nyújtottak Kiskunfélegyháza lakóinak.
  • November elején a Constantinumban szervezett történelmi vetélkedőn a honfoglaló magyarság fegyverzetét, ruházatát mutatták be az iskolásoknak.
  • A szakosztály két tagja nyáron Biztonságtechnikai Ellenőr képzésen vett részt, így biztosítva lehetőséget az országos verseny lebonyolítására.


Az év utolsó versenyeként a békéscsabai CSLIK által szervezett XIX. Kerecseny kupa elnevezésű 30 célos megmérettetésen vettek részt. Öt indulójuk közül négyen dobogóra állhattak. Eredmények: Dürgő Zsófia - mini lány vadászreflex - 1. hely, ifj. Fetter Tamás - mini fiú pusztai - 3. hely, Dürgőné Kovács Piroska - felnőtt nő vadászreflex - 1. hely, Vasné Köteles Anita - 3. hely és Vas Tibor - felnőtt férfi vadászreflex - 8. hely.

A Fénypárducok támogatói:

- Integrál Zrt.,
- Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium

További információk:

https://www.facebook.com/fenyparducok/

http://www.fenyparducok.hu/
 

Kövessen minket a Facebookon is!