Helyi hírek 2018. január 25. 07:30

Gyöngyösi Sándor fülöpjakabi biogombász esélyes Az Év Agrárembere díjra - videóval

Képgaléria
Térségünkben Gyöngyösi Sándort jelölték az idén immár negyedik alkalommal meghirdetett "Az Év agrárembere" kitüntető díj elnyerésére. A pályázatra 65 jelöltet neveztek, akiknek munkásságát 70 fős szakmai zsűri értékelte. Gyöngyösi Sándor egyike a három fős győztes csapatnak. Így már meg is kapta a meghívót a díjátadó gálára. A kérdés csupán annyi, hogy a fődíjat, vagy a közönségdíjat veheti át. Sikerét segíthetjük internetes szavazatokkal január 30-áig. (Gyöngyösi Sándorra a azevagrarembere.hu internetes oldalon lehet szavazni.)

Gyöngyösi Sándor biogazdálkodó, már 1990 óta a gombatermesztés megszállottja, 2003-tól pedig mint ellenőrzött ökogazdálkodó viszi sikerre a gomba és egyéb mezőgazdasági növények termesztését. Gyógygombákkal egy ismerőse kérésére kezdett foglalkozni. Elsőként a Ganodermát, magyar nevén pecsétviaszgombát termelte ökogazdálkodóként, mára azonban már négy különböző gyógygombát termeszt biogazdaságában. 2013-tól a gyógygombák feldolgozása saját családi vállalkozásban Gyöngyösi és Társai Kft. biominősített élelmiszerüzemében történik. Igyekszik a cég piachálózatát folyamatosan bővíteni. A ganoderma-gomba és a shiitake-gomba termesztésével export igények kielégítésére is elegendő kapacitással rendelkezik.

Fő célja az egészséges táplálkozás népszerűsítése és a gomba jótékony élettani hatásának a propagálása. A gyógygombák termesztésében elért eredményei, saját rendezvényei, valamint előadásai, riportjai a helyi értékmegőrzés támogatásával szülőfaluja és Bács-Kiskun megye hírnevét is öregbítik. Lehetőséget biztosít magyar és külföldi csoportoknak, iskoláknak, kertbarátoknak, hogy betekintsenek  gazdálkodásának rejtelmeibe. Külföldi delegációk is gyakran megfordulnak az országban egyedülálló látványt nyújtó gombatenyészetben.

Segítség az oldal használatához: itt. 

Gyöngyösi Sándor bemutatása: itt. s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!