Kultúra 2018. január 18. 14:00

A mórások kiváló ARTcok

Képgaléria
A mórások kiváló ARTcok
A Móra gimnázium fiatal képzőművészei kétévente rendezik meg tárlatukat, a MFG Biennálét. Tavaly volt ennek a rendezvénynek a 20. évfordulója. A következő biennáléra tehát jövőre kerülhetne sor, de a tehetséges fiatalok- Szabó Ildikó művésztanárral közösen úgy döntöttek-, hogy idén egy rendkívüli tárlatot rendeznek munkáikból. A Móra Ferenc Művelődési Központban január 17-én megnyílt kiállításon kiderült, hogy jól döntöttek. A látogatók izgalmas, ígéretes, szép alkotásokkal találkozhatnak. Végignézve a kiállított műveket biztosak lehetünk afelől, hogy alkotóik közül többekkel néhány év elteltével önálló kiállításon is találkozhatunk.

A tárlatmegnyitón Kovács-Csonka Szilvia igazgató köszöntője után Szabó Ildikó művésztanár a diákok gondolatait idézte arról, hogy mit jelent számukra mórásnak lenni, a képzőművészettel foglalkozni. Néhány részlet ezekből a gondolatokból:

„….Nem minden tehetség mórás diák, de minden mórás diák tehetség…. Sokszínűség és szeretet, a tehetség adottság, a szépség relatív, de a művészet mindenkié…. Mit jelent nekem mórásnak lenni? Egy megfelelés, egy kibontakozási lehetőség, egy fejlődési lehetőség, egyéniségnek lenni több száz diák között…”

A megnyitó után az iskola diákjai egy rövid, hangulatos produkcióval hangolták a közönséget az alkotások megtekintésére, elemzésére.

A tárlat március elejéig látogatható a művelődési központ aulájában.

s. r.

Kövessen minket a Facebookon is!