Helyi hírek 2014. július 8. 21:41

Tapasztalatcserén a székelyföldiek

Tapasztalatcserén  a székelyföldiek
Jöjjön létre a Székelyföldi értéktár! Ezt fogja kezdeményezni félegyházi tapasztalatcseréjéről hazatérve Grüman Róbert. A Kovászna Megyei Önkormányzat képviselője, a Kapus Krisztián polgármesterrel közösen megtartott sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy a helyi értéktár bizottság munkája mellett az ifjúsági önkormányzat működését is ajánlja majd az erdélyi településeknek, közösségeknek.

Kovászna Megye ifjúsági és sportbizottságának elnöke arról is szólt, hogy Kiskunfélegyháza és Sepsiszentgyörgy középiskolái és lakói között négy év óta rendszeres és jó kapcsolat épül. Ezt mindenképpen ápolni, fejleszteni szeretnék. Ehhez kapcsolódóan arra is ígéretet tett, hogy a helyi Tourinform irodát folyamatosan ellátják a megyéjüket, térségüket érintő információkkal, ismeretterjesztő, tájékoztató kiadványokkal.

Kapus Krisztián arról számolt be a sajtótájékoztatón, hogy a „Határtalanul !” program keretében a félegyházi fiatalok sokasága ismerkedhetett meg Erdéllyel, felfedezve, hogy ott is élnek magyarok. Az ott szerzett emberi, nyelvhasználati, kulturális élmények maradandóak, baráti kapcsolatokat építők.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!