Sport 2018. április 20. 10:30

Nagyszabású küzdősportgálát rendeznek Kiskunfélegyházán

Képgaléria
Nagyszabású küzdősportgálát rendeznek Kiskunfélegyházán
Hagyományteremtő célzattal helyi félegyházi versenyzőket felvonultató küzdősportgálának ad otthont a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok április 21-én, szombaton. Az eseményt a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Egyesület vezetője, Nagy Krisztián és Simon Zoltán sportszervező közösen valósítja meg. A gálán több népszerű sportág harcművészei ringbe lépnek, izgalmas és jó hangulatú eseményre van kilátás.

Az első Félegyházi Küzdősport Gálán láthatjátok a Senpai Kurucz László 1. Dan. által vezetett Kiskunfélegyházi Kumite Sport Egyesület karate bemutatóját 18 óra 15 perckor.

A Félegyházi Küzdősport Gálán a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Egyesület felnőtt versenyzői, a Félegyházi Térségi Sportiskola thai boksz szakosztályának utánpótláskorú tagjai, valamint a Kiskunfélegyházi MMA Sportegyesület versenyzői és a Kiskunfélegyházi HTK ökölvívói szállnak ringbe. A szervezők nem titkolt célja e sportágak megismertetése, népszerűsítése és a félegyházi fiatalok bemutatása a helyi közönségnek.

A thai box egyesület több mint 12 éve alakult Kiskunfélegyházán és a magas taglétszám lehetővé tette a muaythai szakosztály létrehozását a Félegyházi Térségi Sportiskola berkein belül. Tehetségekben nincsen hiány, Nagy Krisztián vezetőedző tapasztalt harcosnak számít, több tanítványa (Provics Gergő, Terjék Miklós, Szabó Dávid, Kovács Martin) ígéretes versenyző.

– A fiatal tehetségek és az idősebb generáció jeles képviselői is megméretettnek a gálán. A thai boksz, a K1, az MMA egyre népszerűbb sportágaknak számítanak manapság, mellettük a nagy hagyományokra visszanyúló ökölvívás és karate bemutató képezi az esemény programját. Versenyszerűen 10-12 éves kortól akár 40 éves korig űzhetők a küzdősportok. A gálán hasonló erősségű és tudású harcosok mérkőznek meg. A félegyháziak mellett Kecelről és Kecskemétről is várunk thai boxosokat.  Reméljük, hogy a félegyházi versenyzőkre sokan kíváncsiak, hasonló gálákat teltházzal bonyolítanak le országszerte. A tervek szerint a félegyházi MMA egyesület vezetője, Hevér-Locskai Tibor is ringbe lép és én is megküzdök a gálán – tette hozzá Nagy Krisztián, a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Egyesület vezetője.

Az I. Félegyházi Küzdősport Gálán két részletben látható a Kőrösi Roland által vezett Art Kingdom tánccsoport bemutatója:

Első felvonás a délutáni show elején, 14 óra 50 perckor.
Második felvonás az esti show elején, 18 órai kezdettel.

A szervezők minden sportbarátot, rokont, szurkolót várnak.

A verseny védnöke: Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere.

G. Z. 
 

Kövessen minket a Facebookon is!