Sport 2018. január 29. 17:30

A fiúk is kitettek magukért 

Képgaléria
A fiúk is kitettek magukért 
Felkészülési mérkőzéseket játszott az FTSI U12-es csapata Kiskunfélegyházán, a Constantinum sportcentrumban január 27-én és 28-án.

Félegyházi TSI – SZEDEÁK Párducok (Szeged) 44 : 52
(4:19, 16:10, 6:10, 18:13)


FTSI: Kósa 11, Kisjuhász 8, Farkas 7, Fekete F. 7, Kószó 4, Szemerédi 2, Rózsa 2, Fekete P. 2, Kanyó 1, Lőrincz -, Kis -, Jánosi -, Zámbó -. 

A kétnapos torna első napján a tiszta 2007-es születésű, régiós csoportjukban veretlenül első szegedi csapat ellen kezdtünk. Annyi információnk volt ellenfelünkről csupán, hogy egy hajtós, technikailag jól felkészült csapat látogat városunkba, akik az elmúlt hónapokban csak győzelmeket arattak. Vegyes, 2006/07-es csapatunknak tehát tökéletes erőpróba volt a találkozó.

Az első negyedben minden eldőlt. Kezdő ötösünk ezen a napon gyenge teljesítményt nyújtott. A fiúk küzdöttek, nagyon akartak, de vagy a gyűrűről kifelé pattant szinte minden , vagy az ellenfél volt mindig picivel jobb bizonyos helyzetekben.

A mérkőzés többi szakaszában már egyenlő erőt képviseltünk, sőt, tudtunk is valamelyest faragni tetemesnek mondható hátrányunkból, összességében azonban elmaradt a fordítás, 8 pontos vereséggel zártuk az első napot. A fiúk arcán látszott az elkeseredettség, ennél ők sokkal többet tudnak játékban, de ott, akkor a pályán nem volt egy játékos sem, aki extra teljesítménnyel átlendíti a csapatot a holtponton.


Félegyházi TSI – KK Nika (Szabadka, Szerbia) 53 : 45
(13:13, 14:12, 15:14, 11:6)


FTSI: Fekete P. 13, Farkas 9, Fekete F. 9, Szemerédi 7, Kósa 6, Kószó 5, Rózsa 2, Kanyó 1, Slezák 1, Fehér -, Lőrincz -. 

„ Jött a vasárnap … és egy teljesen másik U12-es félegyházi csapat! Persze mindez csak a pályán mutatott teljesítményre igaz, a csapat összetétele alig változott. A mérkőzés előtti csapatmegbeszélésen átbeszéltük a legfontosabb teendőket szerb ellenfelünk támadó és védőjátéka ellen. Nagyon érződött a fiúkon a bizonyítási vágy, mindenki egyért ment fel ( le ) a pályára, maximális volt a koncentráció. És ekkor jött a kisebb csoda!

Az, hogy az első negyedet egálra hoztuk, még legyintettünk magunkban, hogy a félidőben még egyel vezettünk, hát jól van, megesik, de hogy a harmadik negyed után is van esélyünk a végső győzelemre, hát … na és akkor jött az utolsó felvonás. Volt ott minden. Jó sok büntető, időkérések, sírások, vitatott játékvezetői ítéletek…, és győzelem a végére! Ezek a fiúk most extrát nyújtottak! Nem egy, nem két játékosunk, hanem az egész csapat. Kívánom, hogy ez a teljesítmény maradjon meg bennük a hétvégére, a következő bajnoki fordulóra is, meg persze mindig, minden edzésen, mérkőzésen! Jó volt látni a közös erőt, a hitet, akaratot, szenvedélyt a pályán!

Köszönöm mindenkinek aki segített a kétnapos rendezvény folyamán: az Egyesületünknek, a szülőknek, játékosainknak, családtagjainknak, asztalszemélyzetnek, a Constantinum Intézménynek, játékvezetőknek, ellenfeleinknek , hogy mindenki boldogan térhetett vasárnap haza!

És nem utolsó sorban köszönet és hatalmas Gratuláció Fekete-Seres Ildikó edzőtársamnak és az általa vezetett leány csapatnak a két nap alatt mutatott teljesítményéért! Ezen a két napon mindenki nyert.

Simon Zoltán edző



 

Kövessen minket a Facebookon is!