Egészségügy 2018. február 2. 11:30

Mindennapok hősei

Mindennapok hősei
Mindig örömmel adunk helyet pozitív híreknek, félegyházi emberek jó tapasztalatainak. Ezt tesszük most is, amikor K. Katalin (teljes név a szerkesztőségben) olvasónk levelét és Lajos István mentőápolónak és munkatársainak címzett köszönetét közöljük.

Fotó: illusztráció - MTI - Kovács Tamás

Mostanában nem sok dicsérő szó éri az egészségügyet és a hozzákapcsolódó szervezeteket. Érdemes hát szóvá tenni, ha ritka kivételként pozitív tapasztalata van valakinek ezen a téren. Sok a feladat, a kórházak közötti feladatmegosztás miatt meg kell oldani a betegszállítást is. Ehhez megfelelő szakértelemmel rendelkező, rátermett munkatársakat kell találni. A Kiskunfélegyházán működő szolgálatnak ez sikerül: lelkiismeretes, felkészült betegkísérők dolgoznak náluk, akik főállású mentődolgozók.

A betegkísérő munkaköre sokrétű: kocsit vezet, szervez, adminisztrációs munkát végez, logisztikai feladatokat lát el, előre nem látható problémákat old meg, olykor megelőzi azokat. Munkáját gyakorlottan, szívvel, lélekkel végzi, természetesnek tűnik, hogy a reggeli betegfelvétel, a sorrend megszervezése, az időben érkezés gördülékenyen zajlik.

Bár a betegkísérő nem a szavak embere, néhány jó szó, segítő gesztus jut a betegeknek. A személyes kapcsolatok révén könnyen szót ért a kórházi személyzettel, az orvosokkal is. Gördülékenyebb így a munka.

A hazaszállítás is jól szervezett. A betegek biztonságban érezhetik magukat. A betegkísérő senkit nem hagy magára, az iratai nélkül tévelygő embert és a pontatlan, téves címet megadó beteget is célba juttatja. Úgy érzi, ez a kötelessége.

Lajos István mentőápoló és munkatársai nap, mint nap példát mutatnak férfias helytállásból, szervezőkészségből. Köszönet érte.



 

Kövessen minket a Facebookon is!