Egészségügy 2018. február 2. 15:30 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kórház

Elhunyt dr. Kerekes Attila gyermekgyógyász

Elhunyt dr. Kerekes Attila gyermekgyógyász
Életének 72. évében elhunyt dr. Kerekes Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kórház nyugalmazott osztályvezető főorvosa - adta hírül az intézmény Facebook-oldalán.

Fotó: hiros.hu

Dr. Kerekes Attila a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi karán, 1970-ben szerzett orvosi diplomát. Ebben az évben nevezték ki a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházának Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályára. Négy évvel később csecsemő- és gyermekgyógyászatból szakorvosi képesítést szerzett. 

Dr. Kerekes Attila több évtizeden át dolgozott a Gyermekgyógyászati Osztályon, ezen belül az intenzív újszülött részlegen, (későbbiekben NIC, PIC), majd a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály Újszülött Részlegének vezetője lett, mellette osztályvezető főorvosi feladatokat is ellátott. 2013-as nyugdíjba vonulásáig az intézmény munkatársa volt. Alapító-kuratóriumi tagja volt a Kecskeméti Gyermekosztályért Alapítványnak. 2010-ben Egészségügyi Miniszteri Díszoklevél kitüntetésben részesült.

Nagy gyakorlattal rendelkező klinikus volt, aki a mindennapos neonatológiai gyakorlati kérdések megoldása mellett jártas volt annak legújabb elméleti-irodalmi vonatkozásaiban is.

Dr. Kerekes Attila elhivatottsága példaértékű. Nagyon sok újszülött, koraszülött gyermek köszönheti az életét kiemelkedő szakmai felkészültségének. Kiváló érzékkel és szeretettel gyógyította kis betegeit. Határozott, következetes utasításainak köszönhetően részlegein a gyermekek ellátása, ápolása mindig magas színvonalon zajlott.

A medikusok, szigorló és szakorvos-jelöltek gyakorlati oktatását vezette, és az ápolók képzésében is aktívan részt vett. Elhivatott, kiemelkedő munkabírású gyermekorvos volt. Munkatársai tiszteletét és szeretetét is kivívta, mindannyian példamutató szakemberként őrzik szívükben és emlékezetükben - áll a közleményben.

Dr. Kerekes Attila hamvait február 8-án 15 órakor a Kecskeméti Köztemetőben helyezik végső nyugalomra.


 

Kövessen minket a Facebookon is!