Kultúra 2018. február 9. 13:30

Könyvtársarok

Könyvtársarok
A Félegyházi Közlöny már több alkalommal beszámolt arról, hogy a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretné megpályázni a Minősített Könyvtár címet, ezért 2017-ben gyermek és felnőtt olvasói körében felmérést végzett, amelyből megismerhették a látogatók véleményét a könyvtárról, a könyvtárosokról és a szolgáltatásokról.

A kérdőívek adatait összesítették, a válaszokat elemezték. A véglegesített szöveges dokumentumok és a színes, képes, ábrás, úgynevezett infografikák megtekinthetőek a könyvtár honlapján (http://psvk.hu/kerdoives_felmeresek), valamint facebook oldalán.

*  *  *

Szerelemes Valentin címmel játékos műveltségi vetélkedőt rendez középiskolásoknak február 14-én, szerdán 15 órakor a városi könyvtár. A négyfős baráti társaságok jelentkezésüket a médiatár részlegen adhatják le csapatnév megjelölésével. A legtöbb pontot összegyűjtött csapat minden tagja mozijegyet kap jutalmul, amelyet a városi moziban használhatnak fel.

*  *  *

Február 24-éig még megtekinthető a félegyházi születésű Gubcsi Attila képzőművész Élet Mű című kiállítása a bibliotéka rendezvénytermében. A magyarországi önálló tárlatok mellett külföldön, Bécsben, Brüsszelben és Münchenben is megcsodálhatták a művész képeit. Az 1988 óta Kecskeméten élő festőművész, grafikus legfőbb témái a gyönyörű nő, a békés táj és a méltósággal viselt szegénység.


 

Kövessen minket a Facebookon is!