Kultúra 2018. február 8. 13:30

A 100 éves Kincskereső kisködmönből olvastak fel

Képgaléria
A 100 éves Kincskereső kisködmönből olvastak fel
Hagyományszerűen Móra Ferenc Emléknapokat tartanak minden év februárjában Kiskunfélegyházán, Móra Ferenc halálának évfordulójára emlékezve. Ebből az alkalomból szervezik meg a könyvtárban a Móra felolvasónapokat is. 

A február 7-i felolvasónapon Kállainé Vereb Mária, a könyvtár igazgatója megnyitójában elmondta, hogy Kiskunfélegyháza összes általános iskolája jelentkezett a felolvasásra, sőt a Móra Ferenc Gimnázium is részt vett az irodalmi eseményen. Az előző évektől eltérően, most csak a Kincskereső kisködmönből olvastak fel a fiatalok.

Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája köszöntő beszédében elmondta, hogy Móra Ferenc 100 évvel ezelőtt írta meg a Kincskereső Kisködmön című ifjúsági regényét, amelyhez saját gyerekkori élményeit használta fel. Hangsúlyozta, hogy fontosnak tartja a Kincskereső Kisködmön olvasását a fiatalok körében, ugyanis ez a könyv reményt ad a szegénységben élőknek, de azoknak is, akik szerencsésebbek, és nem ismerik ezt az életérzést. A mű által jobban megérthetik a kiszolgáltatottakat és a nehéz helyzetben élőket.

 

Kövessen minket a Facebookon is!