Kultúra 2018. február 11. 11:30

Harmincéves a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület

Harmincéves a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület
Kiskunfélegyháza kulturális életének egyik meghatározó pillére a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tagjainak tevékenysége. A több mint száz tagú egyesület idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. Természetesen ez idő alatt sokan csatlakoztak hozzájuk, de a 14 alapító tag a kezdetektől részt vesz a közművelődés terén végzett felbecsülhetetlen munkában.

– Idén elég mozgalmas évre számítunk, hiszen június 6-án lesz harminc éves egyesületünk – mondta el lapunknak Kapus Béláné, az egyesület elnöke, majd hozzátette, hogy a jubileum kapcsán elindítanak egy programsorozatot, amelynek keretében bemutatkoznak alkotó tagjaik.

Kapus Béláné a teljesség igénye nélkül néhány idei programot is kiemelt. Február 22-én, elsőként Bánkiné dr. Molnár Erzsébet mutatja be tevékenységét, kutató munkáját, könyveit, ezt követően március 2-án az egyesület alkotó tagjainak a bemutatkozó kiállítását tartják meg, amelyen 8 képzőművészük állítja ki munkáit. Május 3-án, Szűts Tamás szobrászművész tárlatmegnyitóját rendezik meg.

Az egyesület különböző programokkal, előadásokkal, felolvasónapokkal kapcsolódik be a Petőfi Emlékév programjaiba is, valamint éves rendezvényeiket is megtartják. A tervek szerint április 11-én, felolvasónapot tartanak a könyvtárban Petőfi Sándor verseiből, amelyen nem csak az egyesületi tagok vesznek majd részt, hanem az önkormányzat dolgozói, középiskolák és civil szervezetek egyaránt. Kirándulást is szerveznek szeptemberben, amikor Petőfi és Móra nyomába erednek, két napra Burgenlandba utaznak, ahol két koszorúzáson vesznek részt.

Ebben az évben két könyvbemutatót tartanak. Az egyik a 30 éves egyesület utóbbi tíz évét mutatja be, a másik pedig egy igaz történetet tár az olvasók elé, amely itt, Félegyházán játszódik.

A város kiemelkedő személyeiről, a kerek évfordulósokról megemlékezéseket tartanak, illetve ápolják a névadókultuszt. Részletes programjuk megtalálható minden hónapban a könyvtári programlapon.



 

 

Kövessen minket a Facebookon is!